En heldag på Kolmården

Igår var hela familjen på Kolmården för första gången. Jätte kul att se en ny park och just denna höll en väldigt hög standard. Inträdet för hel familjen (två vuxna och två barn, en dag) gick på 1616 kronor. Då ingick allt. Mycket bättre tycker jag än att betala en liten peng i inträde för att sedan betala för alla attraktioner inne. Det var en varm dag, men det fanns skugga att svalka sig i och kiosker överallt där vi kunde köpa vatten. Vi åkte massor av karuseller och köerna var inte orimligt långa.

Kolmårdens entré

På Kolmården finner du Bamses värld. Här hittar man roliga karuseller för barnen och Farmors kök där man kan äta stans godaste pannkakor och farmors köttbullar till ett hyfsat bra pris.

Kolmården

Dunderhonung

Bamses värld Kolmården

Linbane Safari är nog en unik upplevelse som man kan få på Kolmården. En 30 minuters färd över lejon, giraffer , björnar och andra djur. Inget för den som är höjdrädd kanske. Vill man inte åka linbana kan man se de flesta djur ändå när man promenerar runt i parken.

Safari

Kolmården safari

Safari på Kolmården

Kolmårdens djurpark

Nytt för i år är den hisnande attraktionen ”Wildfire” . Världens bästa berg och dalbana i trä med en topphastighet på 113 km/h, en fallvinkel på 83 grader och hela 12 tillfällen av total tyngdlöshet.

Näst högst, tredje snabbaste, femte längsta och näst flest inversioner där du åker uppochner. Det är i jämförelse med banor i hela världen.

Wildfire är rankad som topp-10 i L.A Times sammanställning över världens 16 häftigaste nya attraktioner för 2016.

Vågar du åka? Jag vågade inte. Men min man och tio åriga son åkte tre gånger. Sonen var väldigt uppspelt efteråt. Min man mådde mer illa…. Kolla till vänster.Det är första backen…

Kolmårdens Wildfire

Kolmården

På Kolmården kan man, nästan en gång i timmen, se den härliga delfinshowen LIFE. Den är inomhus vilket kan ge lite svalka under en het sommardag.

Delfinshowen LIFE på Kolmården

Kolmårdens delfinshow

Vi hade en fantastisk dag. Parken kändes ren, fräsch och rymlig. Den är vackert belägen och för dem som väljer att stanna kvar erbjuds det fina Vildmarkshotellet i anslutning till parken. Barnen var supernöjda och slocknade snabbt i bilen påväg hem. Det tog ungefär två timmar att köra mellan Kolmården och Stockholm.Väl värt ett besök.

P1010119

You may also like