Gott utan socker

Det har gått tre veckor sedan jag bestämde mig för att ge hälsan stort fokus. Det handlar inte bara om mig utan hela min familj. Min tioåriga son som då var en riktig sockergris är helt fri från sitt sug nu. Jag trodde aldrig att det skulle gå så bra. Han äter mycket bättre nu och är allmänt gladare. Eftersom jag lagt stort fokus på att få honom till en bättre hälsa har jag nu mer och mer sett det sockersug som även finns i min sexåriga dotter. Hennes humör är inte av denna värld, vilket är rätt vanligt i den åldern. Men jag tror att även hon behöver ännu mera hjälp på traven och det ska bli väldigt intressant att se om hennes humör påverkas till det bättre när hon minskar på sockerintaget. Klart att humöret går som en berg och dal bana när sockret gör likaså.

Både jag och min man hade inga problem att trappa ner sockret. Det handlar bara om att bestämma sig.

För närmare ett år sedan köpte jag denna bok på gymet, men har egentligen bara småkikat i den.

Gott utan socker heter den och är skriven av Bibbi Bonorden.

Bibbi Bonorden

Idag när jag tog fram den och började kika lite närmare på den, så upptäckte jag att det inte bara innehåller en massa härliga recept, utan också massor av tips och fakta om socker och barn. Denna bok kommer att bli min bibel. I denna finns inspiration att testa nya recept. Det är inte lätt att få barn att dra ner på sockret. Det handlar mycket om att erbjuda något som lockar ännu mer.

Min dotter har just nu ett jätte sug och då menar jag JÄTTE sug efter glass. Det känns som om hon aldrig blir nöjd. Därför har jag i kväll gjort egna glassar. Jag hoppas att dom går hem hos henne. Dom består enbart av vattenmelon och jordgubbar, som jag mixat och fryst i glassformar.

Sockerfri glasstillverkning

Om hon gillar dessa så ska hon gladeligen få äta sig nöjd på glass. Det ska bli kul att höra hennes respons imorgon. Jag hoppas också att min son som slutat med socker ska få något gott att svalka sig med. Det lär nog slinka ner en och annan i min mage också.

Nästa gång tänkte jag testa att koka päron för att sedan mixa och frysa in. Det låter ju himla gott i alla fall.

När jag säger ”slutat med socker” , så menar jag allt medvetet och onödigt socker. Att den mesta mat vi äter innehåller en hel del socker är jag fullt medveten om. Ibland blir man till och med chockad. Men vi väljer numera produkter med lägsta möjliga sockernivå. Sen är det helt okej att ta en go-fika ibland, men inte varje dag. Förut fikade vi väldigt ofta hemma hos oss. Nu blir det en mysig familjestund på ett trädgårdscafé eller hemma i vår trädgård någon gång ibland.

sockerfri glass

Ett hett tips om du vill bli av med sötsuget är att dricka citronvatten. Det dämpar suget. Ha en kanna till hands både hemma och på jobbet.

svalkande citronvatten

You may also like