Handla ekologiskt

Många förknippar ekologiska matvaror med högre priser. Jag tänker att eftersom jag väljer bort andra mindre bra varor så blir ju priset ändå detsamma i slutändan. Varje gång jag plockar ner ekologiska matvaror i kundvagnen så tänker jag för mig själv

-Jag har råd att inte förgifta mina barn.

Då känns det genast okej att betala några kronor extra.

Ikväll har vi varit och storhandlat. Det har blivit ett rent nöje. Man lär sig något nytt varje gång. Jag har börjat att läsa innehåll på varorna innan jag lägger dem i kundvagnen. Jag jämför produkter och tar reda på vad maten faktiskt innehåller. Det svåraste är vid brödhyllan. Jag äter nästan inget bröd, men mina barn vill helst bara äta limpa. Jag försöker verkligen få dem att testa något annat, men dom ratar allt som har minsta lilla frö i sig. Igår bakade jag eget bröd. Inget direkt nyttigt bröd, men dom älskar det och jag vet vad dom får i sig.

Jag har även börjat med att alltid servera någon form av grönsak till maten för att få dem att smaka. Kokta morötter och majs äter dom. Så det finns ofta på matbordet.

Vissa produkter som skyltar med att att dom innehåller MINDRE SOCKER, kan ibland innehålla ganska mycket mer socker än man förväntar sig. Kolla tex på flingpaketen. Där kan man bli rätt förvånad.

Ekologisk frukt

Ekologisk mat

Dagens träning blev en timmes rask promenad i förmiddagssolen. I morgon ska jag bara ta det lugnt.

Det är min sista lediga dag. På lördag kallar jobbet igen. Det är blandade känslor.

Jag ska verkligen göra allt för att behålla den sköna känslan i kroppen, som sommaren och jag själv lyckats åstadkomma. Mindre stress, mer träning och framförallt ska jag skala av vissa bitar i mitt liv. Att göra för många saker samtidigt blir tillslut bara stressigt. Den här sommaren har varit otroligt välgörande för mig och jag ska ta tillvara på känslorna och tankarna som kommit i samband med detta.

You may also like