Dyslexiklippet

Dyslexiklippet

När min vän och författaren Staffan Nordstrand berättade för mig att han planerade att åka på en resa genom Sverige för att föreläsa om dyslexi, tyckte jag att det var en fin idé, tills han berättade att han skulle färdas på en åkgräsklippare i 283 mil, från Treriksröset ner till Smygehuk. Då tyckte jag att han var spritt språngande galen. Jag förstod också att det skulle innebära en hel del jobb för mig, då jag hjälper Staffan med all PR, event & sociala medier. Det var bara att sätta igång och bygga upp en ny hemsida, se till att boken som skulle släppas inom kort skulle få sitt syfte i det hela, se till att övriga sociala medier fungerar väl, att vi har en YouTube kanal, skicka ut pressreleaser, bjuda in till event, etc, etc, etc…..

Ja mycket jobb har det varit och många samtal. Den där galna gubben som hittar på så mycket tok, är ändå en av mina finaste vänner som inte bara tar, utan även ger så mycket tillbaka. Han har verkligen tagit till sig min familj, på samma sätt som han tagit in oss i sin.

För att förstå vad #dyslexiklippet innebär och handlar om, vill jag att ni kikar på det här klippet från förra veckan, när Staffan gästade Malou Efter Tio

Jag vill också att ni kikar in på Staffans sida om dyslexiklippet

Dyslexiklippet

Dyslexiklippet har startat

I helgen tog Staffan flyget upp till Maunu, där traktorn redan stod och väntade. I skrivande stund har han passerat både Karesuando , Svappavara och Gällivare och är strax framme i Jokkmokk. Det är ungefär 8 minusgrader där han åker längs vägsträckor, som inte ser ut att ha något slut.

Dyslexiklippet

Föreläser om dyslexi

Längs vägen ska Staffan föreläsa och upplysa om dyslexi. Som författare med en barndom speglad av problematik på grund av vad som visade sig vara dyslexi, har Staffan Nordstrand länge önskat ge alla dyslektiker en röst och samhällets förståelse. Dyslektiker behöver lite mer tid för att läsa, läsa rätt, skriva rätt, uppfatta och förstå vad som står i en text. Jämför en åkgräsklippare med en sportbil, så förstår ni tanken med traktorn han färdas på. En långsam väg…

Event i Vansbro

När Staffan når fram till Vansbro ska jag möta upp honom. Där blir det först föreläsning på biblioteket och sedan boksignering av nya ”Boken om Lars” som speglar ämnet i allra högsta grad. sedan kommer vi att ha roliga tävlingar i samarbete med Stiga. 

Detta kommer att ske lördagen den 14 maj. Missa inte detta!

Resan dokumenteras och nya bilder och klipp läggs upp dagligen

Ni som vill följa Staffans resa från Treriksröset till Smygehuk, klicka in och följ Staffans kanaler, som jag underhåller och uppdaterar kontinuerligt.

Blogg

YouTube

Facebook

Instagram

Ni som stöter på Staffan utmed vägen.Ta gärna en bild och tagga #dyslexiklippet  och #stiga

så är ni med på en spännande utlottning, när Staffan kommer i mål i Smygehuk den 2 juni.

 

 

 

You may also like