På Bergs Gård blandas aktiviteter med lugn och ro

Bergs Gård Trosa

I helgen har hela familjen varit på en liten weekend. Det var min svärmor Birgitta som hittat ett fint hus att boka, för en helg med sina barn med familjer. Vi var 11 vuxna, 4 barn och 2 hundar som hade så mysigt och lugn helg ute på landet. Stället heter Bergs Gård och ligger i Trosa.

Förra året gjorde vi samma typ av resa till Öregrund.

 

Nytt hus i gammal stil

Vi bodde i storstugan som är tillbyggt 2018. För att passa in i den lantliga miljön, är huset byggt i samma stil som de äldre husen. Jätte charmigt. Där finns 5 sovrum med 2 sängar i varje och ett allrum med bäddsoffa. Köket var fullt utrustat och mer där till. Vi saknade verkligen ingenting. Huset var rent och fräscht , med sköna sängkläder och handdukar.

Om det fanns något att göra? Massor, för den som ville.

 

MTB och andra aktiviteter

Här kan man inte bara slappa, utan även vara aktiv på många olika sätt. Ta med egen cykel eller hyr en MTB på plats för att testa cykelbanorna. Kanske ett boulespel kan locka eller kajakpaddling?

Klättervägg för barnen inne i ladan.

Festlokal med bar, sittplats för 150 gäster, eller en loge att spela biljard och pingis i.

På gården finns kor, får och höns. Korna hade små söta kalvar i hagen. Elsa hittade en annan sorts ko som verkade både kul och lite läskig. Hon försökte förgäves att få den att leka med henne.

I gårdsbutiken hittade vi en hel del trevliga produkter

Jag berättade för några veckor sedan att jag spelade in en reklamfilm.  Denna var för Camelinaolja, vilket jag hittade i butiken. Självklart var jag ju tvungen att köpa både olja och frön, för att se om den är så bra som jag utlovar i reklamfilmen. Man lever som man lär, finns det ju ett uttryck som heter.

Det blev mysiga måltider tillsammans i det rymliga köket. Frukost bufféer med en massa gott.

Den stora grillen ute på altanen kom väl till pass, både för grillspett, grönsaker och fluffiga marshmallows.

Mitt första besök i Trosa

Jag har aldrig tidigare varit i Trosa, så det var roligt att åka in till centrumet och strosa runt där ett par timmar, äta lunch på en uteservering och mumsa på en efterlängtad mjukglass med salt lakritsströssel. Det är min favorit, men det är sällan jag hittar låglaktos eller laktosfri mjukglass. Trosa är en riktigt mysig stad, som jag gärna besöker igen.

Helgen på Bergs Gård var precis vad jag behövde

Så lugn och skön miljö, helt perfekt för hundpromenader. Vovvarna har verkligen haft det bra. Ingen trafik i närheten, bara ängar, skog och hagar. Det enda ljud som hördes utifrån, var någon ko som råmade. Här hade jag kunnat stanna länge. Jag kände mig lite som hemma i Dalarna.

 

Utanför vårt hus fanns en relaxavdelning med bastu och yacuzzi att hyra för eget bruk under 2 timmar, med utsikt över gröna vidder. Så fridfullt.

I Magasinet , som ett av de andra husen heter, finns en avkopplande spaavdelning med en relaxgrupp, jacuzzi, dubbeldusch och bastu inomhus. Det huset får det nog bli vid något annat tillfälle.

På söndagen packade vi ihop våra saker och tog vi en lunch i cafeét på gården. Det var varmt och skönt att sitta ute i solen. God mat i rejäla portioner och riktigt hembakat fika, med endast laktosfria produkter. Det var en perfekt avslutning på en fin familjehelg.

 

You may also like