5 sätt att dekorera tomma väggar

5 sätt att dekorera tomma väggar

5 sätt att dekorera tomma väggar – i samarbete med bimago.se

Vare sig du bor i en liten lägenhet eller i en stor villa och vare sig du är en minimalist eller en maximalist, kan dekorering av tomma väggar vara en utmaning. En för kal vägg kan enkelt få huset att kännas antingen tråkigt, eller ännu värre, stelt, kallt och sterilt. En vägg som är fullpackad får rummet att kännas mindre och kan påminna mer om ett barns teckning än inredningsdesign om det görs på fel sätt. För att ta tillvara på all plats i ditt hus är väggdekor nödvändigt. Så låt oss ge dig några idéer på hur du kan dekorera dina tomma väggar!

5 sätt att dekorera tomma väggar

Täck väggen med en snygg tapet

Ett enkelt sätt att liva upp väggar är en snygg tapet. Inga andra typer av väggdekoration ger en sådan helhetseffekt. Välj ett roligt mönster eller en tapet som efterliknar naturliga texturer, som marmor eller trä, för att skapa en modern och elegant känsla i rummet. Om du inte är gör om att göra något permanent kan du enkelt installera och flytta tapeter som du kan byta ut eller ta bort precis när du vill. Och vissa rum kanske tapeter blir lite mycket tidigare de ofta täcker hela eller i alla fall en stor sektion av väggen, men jag är tomt vardagsrum är en tapet precis vad du behöver. Om du letar efter snygga och fräscha vardagsrum tapeter, ta en titt på dessa: https://www.bimago.se/tapeter/foer-hemmet/vardagsrum.html

5 sätt att dekorera tomma väggar

Skapa ett minigalleri

Ett enkelt trick för hur du kan få tavlor och målningar att se bättre ut på väggen är att du grupperar dem. De kan vara samma eller olika storlek och kan vara placerade i rad, en rörig grupp eller ett rutnät. Allt fungerar. Så länge du har valt tavlor som passar ihop på något sätt, som i stil, tema eller färg, är ett litet galleri på väggen ett utmärkt sätt att dekorera en vägg och ge mer personlighet till rummet.

5 sätt att dekorera tomma väggar

Montera några hyllor

En annan favoritidé för tomma väggar är att använda vägghyllor. Det är snyggt och kan dessutom vara praktiskt. Istället för att hänga tavlor eller posters kan du placera vilka små föremål du vill på vägghyllor, såsom krukväxter, böcker eller små figurer. Ett suveränt sätt att visa upp din stil och personlighet! Kom bara ihåg att inte packa hyllorna för fullt eftersom det får det att se mer rörigt än stilrent ut.

5 sätt att dekorera tomma väggar

Lägg till dimension med en spegel

Eftersom speglar reflekterar ljus, vilket får ett litet utrymme att kännas större och ljusare, kan en stor väggspegel vara vad ett något trångt rum behöver. Du kan välja mellan en stor spegel eller flera mindre för att dekorera en kal vägg. Om du inte känner dig säker på vad för motiv du vill ha på en tavla är en spegel den perfekt ersättaren. Och det finns mer än bara rektangulära speglar att välja mellan. Du kan hitta massor roliga, djärva former på speglar.

5 sätt att dekorera tomma väggar

Summering

Tråkiga väggar är ett verkligt slöseri med utrymme. Det finns så många olika sätt att dekorera och liva upp dem! De idéer vi redan har nämnt här är en bra start, men är långt ifrån alla sätt du kan dekorera dina tomma väggar på. Varför lämna väggarna tråkiga och kala när du kan skapa så mycket personlighet genom väggdekor? Tomma väggar är dina att göra vad du vill med!

You may also like