Idag startade jag dagen med att baka ett enkelt kvargbröd som jag hittat på Instagram. Jag använde det receptet som bas för att sedan förändra lite för att få det som jag själv ville ha det.
Så här blev det
Kvargbröd
1,5 dl havregryn
1,5 dl naturell kvarg ( jag använder laktosfritt)
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk chiafrön
Knåda ihop till en jämn smet. Jag använder min fantastiska Kitchen Aid. Platta ut till två bullar och toppa med solroskärnor eller de frön du själv föredrar.
Grädda i 20 minuter i 200 grader. Låt bullarna svalna en stund.
Både gott och nyttigt!
Till detta gjorde jag en smarrig smoothie, med dagens dos av nyponpulver.
God morgon Smoothie
1/2 banan
1 platt persika
1 msk linfrön
1/2 apelsin
1 dosmått nyponpulver
en skvätt laktosfri mjölk
En riktigt bra start på dagen.
Har du något spännande, hälsosamt recept att dela med dig av? Kommentera gärna.
1 kommentar
Enkelt, tack för tips 🙂