Vikten av att välja sina ord rätt

Tänk vad ord kan ha betydelse. Jag har så många exempel på hur fel ord kan sätta spår. Även hur fina ord kan uppmuntra och ha stor betydelse i ens liv. Jag har flera olika fall av negativa ord som sitter kvar i mitt minne, där personerna i fråga med all säkerhet inte hade för minsta avsikt att säga något dumt. Ord som skapat massor av onödig oro. Jag tror inte ens att dom förstod hur fel det blev. I flera fall har det handlat om uttalanden i samband med vårdbesök. Tänk på hur du formulerar dig. Det som är självklart för dig kan betyda något helt annat för någon annan.

Jag vill också lyfta upp vikten av att uppmuntra varandra. Positiva ord kan göra stor skillnad för någon. Jag själv är ett levande exempel på det. Det senaste året har jag vågat mig på utmaningar som jag aldrig tidigare ens drömt om, tack vare all uppmuntran jag fått från vänner, bekanta, läsare och tv-tittare. Ni har fått mig dit där jag är idag. 

Lyft upp och uppmuntra varandra! Visa extra omtanke. Att bli sedd och överraskad av någon oväntad. Det är fantastiskt! Ge positiv feedback. Om någon har gjort något bra, säg det till personen . Plocka en blomma eller ge bort en present ibland. Det finns säkert massor av människor runt om dig som förtjänar det.

Ha en härlig fredag! Själv ska jag jobba. KRAM

  

You may also like