Började dagen med strandyoga

yoga på stranden
Yogawavesweden

Idag började jag dagen på mitt allra bästa sätt. Jag har tagit sovmorgon varje dag sedan jag gick på semester. I morse ställde jag klockan på 8.30, hoppade i träningskläderna och traskade ner till stranden för att vara med på strandyoga med yogawavesweden. Dagens pass var hathayoga.

Hathayoga

Hatha betyder kraft och styrka. Ha står för solen, manlig energi, yang och värme. Tha står för månen, kvinnlig energi, ying och kyla. Föreningen mellan dessa två universella grundenergier skapar balans och harmoni hos utövaren. När man tränar Hathayoga balanserar man den maskulina och feminina energin som finns hos alla.

Så här såg det ut på stranden i Mellbystrand i morse. Tyvärr var vädret inte på sin bästa sida. Det blåste lite kyligt, men det var ändå härligt.

Mellbystrand

strand yoga

Jag kommer nog att gå dit i morgon bitti också. Man får ju passa på när det finns. Vissa dagar har jag yogat själv på terassen, i solen innan de andra klivit upp. Jag har ett gäng sjusovare i huset så jag kan yoga helt ostört. Det gör verkligen skillnad för hela kroppen. Sedan jag började yoga regelbundet och äta nyponpulver varje dag, har min kropp förändrats otroligt mycket.

Jag minns så väl hur stel och öm jag var i musklerna för två år sedan. Det är som bortblåst nu. Att sträcka ut kroppen och samtidigt göra styrke och balansövningar, samtidigt som man låter kroppen gå in i djup vila och fokusera på andningen är magiskt! Alla borde testa yoga.

Två av bilderna från dagen har jag lånat från Yogawaveswedens facebooksida.

logga

You may also like