Sockerfri igen!

Ni som följde min blogg förra sommaren och hösten vet att jag bestämde mig för att bli sockerfri och var det väldigt länge. Jag mådde väldigt bra av det och gav er tips på recept och annat som kan inspirera till ett sockerfritt liv. Men även solen har sina fläckar. Vet inte när eller vart det hände, men jag föll för frestelsen och kom tillbaka till det gamla spåret igen.

Hitta ett hälsosammare godis.

Gott med apelsin

Nu har jag bestämt mig för att ta nya tag.

Hälsan kommer först. Nu ska jag slopa det vita raffinerade sockret. Barnen kommer att må bra av det också. Jag ska minimera deras sockerintag i veckorna så gott det går. Mer grönt får det bli. Jag börjar med att sätta ett rimligt mål. Vi åker till Kreta om 16 dagar. Har jag väl tagit mig fram dit utan socker, då kommer det att gå bra framöver också. Önska mig lycka till och var gärna med mig i utmaningen. Vi kan alltid peppa varandra och komma med bra tips! Att det finns socker i det mesta vet vi ju alla, men det där dolda sockret som vi får i oss mängder av , det skrämmer mig mest. Det är ju inte självvalt. Mitt största tips till er som vill dra ner på sockret men saknar motivation, är att titta på SVT´s dokumentär SOCKERFILMEN . Då kommer du garanterat att bli äcklad av socker.

Raffinerat socker är också oerhört beroendeframkallande.

Speciellt i kombination med vegetabiliska oljor som exempelvis i choklad eller  kakor . Enligt en studie på möss så gav socker i kombination med vegetabiliska oljor lika starkt beroende som vid narkotika- eller alkoholberoende.

Lär dig hur du ska läsa på livsmedelsförpackningarna så kommer du att få både en och annan chock när du skannar hyllorna i mataffären. Det är väldigt intressant och lite läskigt.

Bibbi Bonorden

You may also like

3 kommentarer

  1. Jag har sett filmen!! Och den boken har jag! 🙂 Jag hakar på så här i efterhand. Man behöver andra som går igenom samma sak vid sin sida och för mig blir det ganska stor sorg utan socker. Men jag hoppar på sadeln igen efter att han kraschat i sockerträsket i 2 veckor nu! Innan dess klarade jag mig i 1,5 månad. Mer kan jag! Kram