Smarriga frallor utan mjöl

Glutenfria frallor

Smarriga frallor utan mjöl

I somras började jag en ny livsstil. Jag bestämde mig för att minimera kolhydrater och socker för att må bra, så kort och gott så äter jag efter LCHF och det fungerar så himla bra för mig. Inte nog med att jag snabbt tappade 6 kilo, jag känner mig mycket piggare. Dessutom känner jag att det är roligare att laga mat. Man behöver inte vara hungrig då LCHF inte är någon svältkost, vilket känns bra.

Jag har hittat vissa recept som jag bara älskar och här är ett smidigt, gott och snabbt recept på goda ostfrallor, som passar både dig som följer LCHF men även dig som inte äter gluten. Receptet hittade jag i appen LCHF-köket.

2 ostfrallor på 20 minuter ( det går bra att frysa frallorna så dubbla gärna receptet)

Sätt ugnen på 200 grader

2 ägg

3 msk pofiber

1 msk fiberhusk

1 msk mandelmjöl

2 dl riven ost

1 tsk bakpulver

( jag brukar lägga till en nypa havssalt för smakens skull och en nypa chiafrön)

Rör ihop alla ingredienser men spara ca 0,75 dl ost till garnering. Låt degen vila i 5 minuter.

Forma 2 frallor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Toppa med riven ost ( jag brukar lägga till lite frön). Grädda 10-15 minuter. Låt dem ligga och dra en liten stund innan servering.

Jag äter dem helst med smör, ost, gurka och en kopp thé. Så gott!

Smarriga frallor utan mjöl ,Smarriga frallor utan mjöl

 

You may also like