Testat Risentas nya Bananbröd

För någon vecka sedan testade jag Risentas Fröbröd . Jag gillar när bröd innehåller annat än mjöl och socker. Jag vill ha massor av frön att tugga på! Idag testade jag Risentas Bananbröd. Jag tillsatte två ägg, två mosade bananer och en deciliter olja. Jag använder nästan alltid olivolja vad det än står, då det varit så mycket negativa skriverier om olika oljor. Olivolja känner jag är ett bra alternativ till det mesta. Det är bra till väldigt mycket. Inte bara till matlagning.

Det är bra för huden, håret och toppenbra när man ska ta bort plåster på barnen. Det knepet använder vi alltid när vi tar bort tejp och plåster på våra små bebisar på Neonatalen där jag jobbar. Vi använder även några droppar i deras badvatten. Nog om olivolja…

Brödet innehåller inget vetemjöl , vilket säkert är anledningen att att det blev lite grusigt i konsistensen. Men det var väldigt gott! Nästan för gott för att äta som en macka. Banan är ju väldigt tacksamt att baka med då det är så sött i sig. Då kan man med fördel slopa sockret.

Risenta, bananbröd

Mitt nya hälsosamma kaffebröd!

Grymt bra att det är en form med i förpackningen! Nästa gång ska jag testa Fröbrödet och tillsätta lite kryddor. Det blir nog jätte gott!

You may also like