Rosta din egen granola

Risenta har kommit ut med en ny produkt. En granola som du enkelt rostar själv hemma i ugnen. Det enda du behöver tillsätta är:

1/2 dl vatten

1 msk kardemumma eller kanel ( jag valde kardemumma, som är min favoritkrydda)

3 msk kokosolja

3 msk honung

2 krm salt

Risenta

Du rostar granolan på 150 grader i ugnen i 30 minuter. Lådan från Risenta innehåller:

Havregryn, cashewnötter 14.5%, solroskärnor, havrekärnor, kokosflakes, branflakes (fullkornsvetemjöl, vetekli, socker, sirap, kornmalt, salt), pistagenötter 6.5%, chiafrö 6.5% (Salvia Hispanica), dinkelpuffar. OBS! Kan innehålla spår av andra nötter.

Risenta

Granolan kan du använda i bakning, göra bars utav eller äta som musli. Jag kommer att äta den med naturell yoghurt och färska bär. Honungen gör den lite söt, så en liten mängd räcker.

Ett litet smakprov…. Jätte gott!

Risenta

You may also like