Releasefesten för Bedrägeriet

Staffan Nordstrands Bedrägeriet

I torsdags hölls bokreleasen för Staffan Nordstrands nya spänningsroman Bedrägeriet, som jag även denna gång fick äran att arrangera. Den här gången var vi på det fina hotellet Elite Marina Tower på  Saltsjöqvarns kaj, med underbar utsikt över vattnet. Tillställningen tog hänsyn till den pandemi som råder. Med 35 gäster och handspritflaskor lite var stans minglade gästerna med säkert avstånd.

 

Bedrägeriet finns redan som ljudbok med Tomas Bolme som uppläsare. Lyssna gratis under 14 dagar.

Eftersom jag lyssnat på ljudboken var det jätte roligt att höra skådespelaren Tomas Bolme läsa ur boken live. Många av gästerna fick en nostalgitripp tillbaka till barndomen, då Tomas bland annat gjorde rösten som Tintin under alla år.

Bedrägeriet – handlingen

Daniel och Gustav har båda länge tänkt starta fond- och bankverksamhet. Som kollegor på en fondfirma har deras samtal många gånger kretsat kring falska fonder och märkliga tillgångar i svenska och utländska bolag. Kan inte de göra som andra, och lyckas de också? Cecilia, Daniels fru, är inne på samma linje. »Kom igen, Daniel« säger hon. »Starta eget, och börja tjäna riktiga pengar.«
Under en middag bestämmer sig Daniel och Gustav, Cecilia och Gustavs fru Eva för att köra igång – ett beslut som blir början på en lång resa, med Daniel i olika skatteparadis och Gustav som bankir på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Året som följer förändrar livet för de fyra på alla plan, när de går från trohet till oärlighet, från att drömma om ekonomiskt oberoende till att svindla enorma summor pengar och från att lyda under lagen till att vara tungt kriminellt belastade. Snart mister en älskad son livet medan ryska maffian infiltrerar verksamheten och någon får sina lemmar brutalt avknipsade av en nära anhörig på ett vardagsrumsgolv i en villaförort.
Staffan Nordstrands nya roman är en brutal historia för alla som fantiserar om ekonomisk frihet. Vad är en sådan egentligen värd? Är vi alla egentligen bara ett enda felaktigt beslut ifrån att stå ensamma vid ruinens brant? Du hittar Bedrägeriet här.

Staffan Nordstrands böcker

Staffan Nordstrand har nu släppt sju spänningsromaner. Han debuterade med del ett i triologin 2011. Under Floden, Samnang tiggarpojken och Sista Färden.

Byggfirman 2014 , Opium 2017 och uppföljaren En tid för gudar 2018.

Läs om releasefesten för En tid för gudar

 Opium på vita duken – pressevent

Min personliga favorit  av Staffans böcker är Opium och förstås uppföljaren En tid för gudar.  Jag  hoppas och tror att det kommer ytterligare en fortsättning. Vi är många som vill ha mer! Jag skulle inte heller bli förvånad om det kommer en uppföljare till Bedrägeriet.

Kvällens överraskningar

Gästerna bjöds på bubbel, snacks och jättefina goodiebags med produkter från Transderma, Rosenserien, Sweden Eco, presentkort på spa-dag på Sturebadet Marina Tower och självklart en signerad rykande färsk bok – Bedrägeriet.

Staffan Nordstrand bokrelease

Jag älskar att överraska, så jag hade såklart även denna gång fixat fina utlottningar. Denna gång var det fina paket med lyxig hudvård från Transderma, tre fina bokpaket från Staffan Nordstrand, en hotellfrukost för två på Elite Marina Tower och sist med inte minst en hotellövernattning med frukost för två på hotellet!

Staffan Nordstrands Bedrägeriet

Staffan signerade sin bok till alla gäster som bestod av journalister, bloggare och branschmänniskor.

Staffan Nordstrands Bedrägeriet

Så roligt att få träffa nya människor, med stort intresse för litteratur. Vissa av dem har jag hittat via deras instagram konton med inriktning på just böcker.

Staffan Nordstrands Bedrägeriet

Tack till alla som kom och bidrog till en magisk kväll, till er som bidrog med fantastiska goodiebags, till Elite Marina Tower och inte minst till dig Staffan Nordstrand, som ger mig äran att få jobba med dig och Nordhild Publishing.

Kvällen tog inte slut där. Jag och min vän Bernadette hade bokat rum på hotellet, så efter eventet åt vi middag med Staffan Nordstrand, Tomas Bolme och Stefan Hilding som är bokförläggare och delägare i Nordhild Publishing. Det blev en mycket trevlig avslutning på kvällen med spännande samtal om både förr och nu.

Tack!

Vill du se mer av kvällen, kika in på Cawa Media

 

You may also like