Mysig familjedag på Parken zoo

Idag fick vi utnyttja vinsten som jag vann på Blogozine. En heldag på parken zoo. Vi har haft en mycket trevlig familjedag även om det spöregnade 1,5 timme mitt på dagen.  Det som kändes extra trevligt på just denna park var att det inte var så trångt. Det fanns gott om utrymme och köerna var inte långa till åkattraktionerna. Förmodligen för att parken är ganska stor och uppdelad på ett bra sätt. Dessuton fanns det mycket kul för barnen att titta på. Djurpark, dinosauriepark och karuseller. Dessutom fick vi ju se Måns Zelmerlöw i en mycket bra konsert.

jag vann biljetter

Min härliga vinst!

inträdesbiljetter till parken zoo

Karusellerna var mest anpassade för mindre barn.parken zoo karuseller

Djurparken hade massor av exotiska djur.

Djurparkernas uppgift är att ge djuren ett så bra liv som möjligt och med deras stora kunskap om djurens naturliga liv kan de  bygga upp en miljö för att på bästa sätt möta djurens alla behov.

Parken Zoo deltar i flera internationella avelsprogram. Varje avelsprogram leds av en artkoordinator som ansvarar för att samla in information om alla artens djurindivider som hålls i medlemsdjurparkerna. Koordinatorn planerar också framtiden för arten; vilka djur som ska avla eller inte avla, vilka djur som ska flyttas från en djurpark till en annan osv.

Parken zoo i Eskilstuna

parken zoo i Eskilstuna

parken zoo i Eskilstuna

Kramiga Surikater.

kramiga surikater på parken zoo

Dinosaurieparken var häftig med mekaniska dinosaurier i verklig storlek som rörde på sig och lät. Spännande, tyckte min femåring som undrade om dom var riktiga.

parken zoo

långhals på parken zoo

IMG_2516

IMG_2520

parken zoo

 

popcorn på parken zoo

Det bästa på hela dagen var förståss……..Måns Zelmerlöw! En fantastisk och härlig konsert med gamla och nya låtar. Även några covers. Han är grym! Jag är så glad att jag vann biljetter till just denna dag, då det var sommarens bästa konsert på parken zoo. Rekomenderar parken som ett trevligt utflyktsmål för barnfamiljer. Kolla in programmet och tajma in någon trevlig show.

Parken zoo i Eskilstuna

Parken zoo i Eskilestuna

 

You may also like

2 kommentarer