Matlagning med Douglas R Spiik från Dessertmästarna

När vi var på Lakritsfestivalen i Helsingfors för några veckor sedan fick vi träffa kocken Douglas R Spiik för att laga mat tillsammans. Vi tillredde en måltid med lakritskryddat kött som vi “grillade” med en brännare. Så nästa år blir det att slopa engångsgrillen om man ska ut och grilla. Tack för tipsen!

Douglas R Spiik

Matlagning med Douglas Spiik

Lakrits i matlagning

Tro det eller ej, men lakrits i mat var riktigt gott. Det förstärker andra smaker. Vill du ha tips på produkter till din matlagning , kan du vända dig till Choklad & lakrits som har det mesta i lakritsväg i sin butik.

grilla kött med brännare

Nu vet ni hur ni ska tillaga maten under nästa picnik. Vill bara påpeka att folielådan blir väldigt het, så akta fingrarna.

IMG_5001

Lakrits i matlagning

Emil Tilja lagar mat med Duoglas R Spiik

Douglas var en av de tävlande i årets upplaga av Dessertmästarna, ett matlagningsprogram på Kanal 5 där tolv svenskar tävlade om att bli årets dessertmästare.Malin Tilja på lakritsfestivalen i Helsingfors

You may also like