Besök på LYKO´s huvudkontor

I fredags gjorde jag ett besök på Lyko´s huvudkontor vid Kungsholmstorg i Stockholm.

Jag är nämligen uppväxt med ägarna av företaget. Vi kommer från samma lilla by. Jag har inte träffat någon av barnen på flera år så jag var jätte nyfiken på att få höra om deras framgångssaga, så jag gjorde ett besök!

Hemma i Dala-Järna har det i 40 år funnits en liten frisersalong som heter Lyko ( hår & skägg). Det är föräldrarna som har den salongen.  Pappan i familjen Lyko startade en hemsida till salongen för snart 10 år sedan, för att kunna sälja lite produkter. Bl.a ”Fudge”  som då inte fanns i sverige, utan köptes in från England.

År 2008 när sonen Rickard gått ut skolan efter att ha studerat ekonomi byggde han vidare på hemsidan & startade Aktiebolag tillsammans med sin syster Erika & deras föräldrar. Då var Rickard endast 26 år & Erika 21. Vem kunde då ana att dom 7 år senare Skulle sitta på ett företag med 500 anställda?!

Deras lager ligger hemma i Vansbro & det är därifrån alla produkter packas & skickas som beställs på nätet. För en tid sedan  blev Lyko kontaktade av Bellbox som ville göra ett samarbete. Eftersom Bellbox hade ett stort antal butiken & Lyko hade näthandeln så matchade dom varandra perfekt & idag har dom nu tillsammans 30 fysiska butiker runt om i Sverige & 1 i Norge, som kommer att bli deras nästa stora satsning. På senaste tiden har det poppat upp en butik i månaden.

I varje butik finns erfaren personal med mycket kunskap om produkterna. Flera är utbildade makeup artister & frisörer.

Att starta e-handel låg verkligen rätt i tiden när Lyko körde igång sin verksamhet. I år omsätter företaget en halv miljard.  I varje butik finns även en salong med 2 frisörer.

Erika, som idag är 28 år ,är frisör & studioansvarig för salongsbiten i varje butik. Dom har också renodlade frisersalonger & satsar nu på en växande frisörkedja.

På nätet kan du shoppa bland 30.000 artiklar & i butikerna finns 3000 olika artiklar, men man kommer framöver även att kunna beställa produkterna på nätet i butiken för att få hemskickat det butikerna saknar.

All butikspersonal är proffs på hår.

Lyko har också ett eget produktmärke som Erika & Rickard varit med & tagit fram & som frisörerna sedan testar & ger feedback på. Hittills har dom släppt 15 produkter & jobbar mycket på den biten & även på Limited edition produkter.

Nu ägs kedjan tillsammans med ägarna av Bellbox men eftersom Lykos namn är så känt har dom tillsammans valt att behålla namnet.

Här är de senaste produkterna ur Lyko´s egna sortiment

produktserie från Lyko

 

produkkserie från Lyko

Erika Lyko, 28 år & delägare i företagetlyko.se

Vill du boka en tid hos Erika eller någon av hennes frisörer på salongen ,så finns den på Grevgatan 36 i Stockholm . Tel nr 08-660 65 00

 

 

 

You may also like