Konsten att muta sina barn rätt

Idag har jag införskaffat några för mig helt nya matprodukter. Kokosmjöl var en av dem. Barnen älskar pannkakor och jag ville göra dem lite nyttigare och lite mer mättande. Utifrån mitt vanliga recept lade jag till ett extra ägg och bytte ut hälften av vetemjölet mot kokosmjöl. Jag visste mycket väl att det var en vågad chansning då mina barn är extremt kräsna och enformiga när det gäller mat. Min stora utmaning är att smygandes ändra på detta!

pannkakor

Jag tycker att det var gott och betydligt mer mättande än de vanliga pannkakorna. Om man gillar kokos är det säkert gott att blanda i riven kokos i smeten. Jag äter gärna färska bär eller liknande till pannkakorna. Om man ska låta barnen äta sylt så finns det alternativ om man vill ha mindre socker. Sen finns det ju sötningsmedel i allt som inte innehåller rent socker, men detta känns ändå som ett bättre alternativ.

Jordgubbssylt

Min son var snabb med att sätta sig på tvären. Det smakade inte som vanligt. Precis vad jag hade förväntat mig. Men han smakade i alla fall. Jag läste att det tar tolv gånger längre tid för ett barn att tycka om nya saker om dom inte är söta. Inte fick jag i honom några apelsinklyftor heller. Men skam den som ger sig. Jag svängde ihop en lyxig ”Milkshake” och fick i dem en massa nyttigheter! Det stämmer verkligen att vi äter med ögonen.

kall smoothie

Jag hade fryst in mixade jordgubbar och vattenmelon som jag blandade med lite mjölk och naturell krämig yoghurt. Plopp… Där dök visst apelsinklyftorna ner i mixern också. Barnen älskade sina shakes. Min dotters kommentar var:

-Världens godaste!! Till och med godare än i Täby Centrum. Gott betyg!

fräsch sommarsmoothie

bärsmoothie

Slutet på lunchen gott, allting gott. Nu kan jag nöjd sitta på Leos Lekland i några timmar medan barnen gör av med lite spring i benen. Bävar bara för den enorma godishyllan som finns vid entrén. Det blir nästa utmaning. Ikväll är det jag som ska ut på en ordentligt motionsrunda!

You may also like