Kom igång med löpning

Att springa har aldrig varit min grej. Jag tycker om att träna och ta powerwalks men inte att springa. Men idag har jag tagit första steget till att komma igång med löpning. Jag tog en runda på 30 minuter där jag varvade tre minuters joggning med tre minuters rask promenad. Det gick ju bra. Jag tänker att om jag kör så några kvällar så att jag får upp flåset, så kanske, kanske även jag kan komma igång med löpning….

Wish me luck!

Malin Tilja

You may also like

4 kommentarer

  1. Jag är ju inte heller en löpare. I hela mitt liv varit för lat. Men började springa Aug 2012. Jag skulle egentligen bara springa 10min/dag i 30dagar och gå resterande pw promenad, totalt 3km. Dag 1 höll jag minst sagt på att dö redan de första 200m 🙂 men… Så märkligt att dag 7 sprang(jogga) jag 3km för första gången i mitt då 46åriga liv. Sedan har jag fortsatt 5-7dagar/v. Vågar inte sluta för jag vill inte börja om igen. Jag har velat orka springa i hela mitt liv och nu gör jag det. Fast jag ser mig fortfarande som en yogi som tar mig runt i skogen inte som en löpare. Om mitt nu 49åriga jag hade kunnat säga något till mitt 20åriga jag som tyckte det var så sjukt jobbigt att springa så hade jag sagt ”börja jogga 10min/dag inte mer, var nöjd med det, se till att komma ut i friska luften totalt 30-40min/dag men du behöver bara springa 10min av dem. Så behöver du bara mesträna för att nå dina träningsmål”. Det gick så mycket snabbare än jag kunnat ana. Dessa 30dagar 2012 förändrade mycket för mig.
    Kram // Marie

    1. Härligt Marie! Tack för att du delar med dig. Då finns det kanske hopp för mig också! Stor kram