Hur jag väljer mina Facebookvänner

Jag får dagligen väldigt många vänförfrågningar på Facebook. Det är trevligt på ett sätt men samtidigt känner jag att Facebook har blivit väldigt opersonligt. Det är långt ifrån alla jag tackar ja till , eftersom det är väldigt många jag personligen inte känner. Eftersom Facebook är min kanal för att dela blogginlägg är det samtidigt bra att ha ett stort nätverk. Några kanske vill vara vän för att lättare kunna följa min blogg. Det alternativet finns nu eftersom man kan följa min Facebooksida ” My Lifestyle – BLOGG”, utan att vara vän på min privata sida.

Där delas alla blogginlägg och fler bilder som kan vara roligt för följare. På min privata facebooksida lägger jag inte upp alla blogginlägg.

Så hur väljer jag vilka jag ska tacka ja till?

Det är inte helt enkelt. Självklart dom jag känner IRL, men alla andra?

Jag kollar personens sida ganska väl innan jag bestämmer mig. Det ska finnas ett par ”riktiga” profilbilder. Inget djur, någon kändis eller annat. Kan man inte visa vem man är, är det inte intressant. Vad delar personen på sin sida? Är personen främlingsfientlig eller har en massa halvnakna tjejer på sin sida, går det bort. Tro mig det finns massor av dessa personer.

Skriver personen på ett språk som jag förstår? Inte? Nej men då är det ju ganska meningslöst att vara ”vänner”. Jag vill veta vad det står om jag ska släppa in en person i mitt revir.

Om jag inte vet vem personen är kan jag också kolla vad hen jobbar med och om vi har gemensamma vänner. Jag träffar ju väldigt mycket folk hela tiden, så det kan ju faktiskt vara någon jag träffat, även om jag inte kommer ihåg det vid första anblicken.

En annan sak som jag inte tycker är okej , är när man blir tillagd i olika grupper utan att själv godkänna det. Det är helt okej att bjuda in, men jag blir så trött på att upptäcka att jag är tillagd i olika grupper som jag inte alls har intresse av. Det kan vara allt från träningsgrupper till sexsidor  etc, etc… Om man dessutom lägger till en i samma grupp gång på gång är man snabbt borta från min Facebook. Jag avgör själv om jag vill vara med i en grupp eller inte!

Instagram är ju annars ett bra sätt att följa, om det är bilderna som är intressanta.

Instagram: @malintilja

You may also like

2 kommentarer

    1. Håller med. Eller när man blir taggad i inlägg som man inte alls har med att göra.