Få en hälsosam hårbotten med rätt borste

Massageborste

I samarbete med HerbHub Sweden

Tidigare har jag alltid tyckt att hårda borstar varit lite läskiga. Nu har jag under ett par månader testat HerbHubs massageborste, som har ett skaft av 100% trä och piggar samt platta av naturgummi. Borsten har noga utvalda och certifierade råvaror, framtaget för bästa skalpcirkulation och är producerad av ett familjeföretag i Tyskland.

Första gången jag använde borsten tyckte jag att den var för hård, men efter att nu ha använt den i nästan tre månader, är jag snarare beroende av den. Kanske berodde det på att jag faktiskt haft en hel del problem med torr och öm hårbotten, att jag föredragit mjukare borstar.

En hårborste som masserar hårbotten sätter igång cirkulationen, vilket är bra både för hårväxten och för avslappning. Dessutom exfolierar det hårbotten, vilket kan behövas med jämna mellanrum. Vi glömmer lätt bort att även hårbotten kan behöva lite omvårdnad, precis som vår övriga hud på kroppen.

Om håret är lite trassligt och det är svårt att reda ut, är mitt bästa tips HerbHubs härliga leave-in inpackning Gojs! Produkten finns i fyra olika dofter, med fyra olika egenskaper. Håret blir både lätt att reda ut och doftar härligt! Även fuktsprayen finns i samma dofter. Den använder jag ett par puffar av varje morgon, innan jag borstar med den sköna massageborsten. När håret är nytvättat tar jag en droppe hårelixir i Gojset, för lite extra glans.

Gojs

Så ett tips till er som inte tänkt på detta innan, ge hårbotten lite extra kärlek då och då. En härlig massageborste kan vara en stor skillnad för hur din hårbotten mår.

Du hittar HerbHubs ekologiska produkter här.

You may also like