Ge sig själv egentid

Mellbystrand

 

Hitta hål i vardagen

Att vara mamma, fru, ha två jobb,blogga, träna och gå på spännande events kräver också att man hittar andningshål i vardagen. Att vara den bästa möjliga mamman till mina barn och alla de tusen och en projekt jag jonglerar mellan bloggen finns det sällan tid över. Jag vet att ni är många som känner igen sig i detta. Bara det att vara mamma kräver sitt.

Jag har tidigare uttryckt mitt behov av att hitta balansen i tillvaron genom att inte ta på mig för mycket. Men en sak som jag har upptäckt kan vara väldigt viktigt för mig och också, misstänker jag, för många andra som alltid har fullt upp är att kunna göra något alldeles speciellt: absolut ingenting. Jag älskar att ha sådana dagar inplanerade i kalendern. Dagar som är helt blanka. Det enda jag gör är att hämta barnen i skolan och laga mat. Annars bara vila.

Bada eller meditera

Ett hett tips från min sida är att leta upp ett maditationsklipp på Youtube, ta på ett par bra hörlurar, lägga mig tillrätta och bara koppla bort allt annat och fokusera på mitt inre.

Att lägga en skön ansiktsmask och göra en hårinpackning är så skönt. Det vårdar både det yttre och det inre. Eller ett varmt långt bad med eteriska oljor. Jag älskar lavendel.

avkoppling

Spela på mobilen

Ibland är det skönt att få spendera lite egentid på mobilen och exempelvis spela spel. Det finns alla möjliga mobilspel och appar tillgängliga för underhållning. Det är inte en hobby jag ägnar mig åt särskilt ofta men ibland är en stund med ett casino på mobilen riktigt avkopplande.

Det finns spel som hjälper mig att fly vardagen till exotiska platser så som Arabian Nights, Amazing Aztecs och Katmandu, vilket är exempelvis tillgängligt på Mr Green. Ibland spelar jag spel som relaterar till mina favoritserier eller filmer som Game of Thrones och Titanic online slotts. Snart släpps sista säsongen på Game of Thrones. Som jag längtar!!

 

Att göra ingenting nån gång i veckan är faktiskt riktigt skönt, även om det bara är för en liten stund.

You may also like