Eyracure – räddningen för skadat hår

Efter att ha tillbringat år i laboratoriet fann forskarna bakom Eyracure den magiska formulan: BioLAP-20®. En unik molekylär sekvens som återställer skadat hår till sitt friska, ursprungliga tillstånd på djupet. Visst låter det osannolikt? Eftersom Eyracure är nominerad i kategorin årets hårvårdsprodukt i Stockholm Beauty Week Award, har jag haft nöjet att testa produkterna.

Först tyckte jag att det kändes krångligt med så många steg och lite överdrivet med en UV-borste, men nu är min uppfattning en helt annan. Om håret är i dåligt skick efter blekning  eller andra behandlingar som sliter på håret, kan intensivkuren med Eyracure vara  räddningen.

Hur använder man Eyracure?

  1. Borsta igenom håret. Schamponera, skölj. Hoppa över balsam. Handdukstorka håret ordentligt.
  2. Blanda ACTIVATOR och BOND BUILDER i glasflaskan. Fyll vatten till strecket. Skaka. 
  3. Spraya igenom håret noggrant från rot till topp. 
  4. Sätt på UV-borsten och borsta igenom hela håret minst en gång. 
  5. Skölj ur med vatten. Avsluta med FINISHER och låt verka 3-5 minuter. Skölj ur. 

Efter första behandlingen  upprepar man proceduren redan efter en vecka för att uppnå bästa resultat. Sedan använder man schampo och balsam som vanligt för att återgå till hela behandlingskuren ungefär var 6:e vecka, för att ge håret bästa förutsättningarna att se friskt och glansigt ut igen.

Eyracure

Eyracure i tre steg

1. BioLAP-20® – The secret sauce
BioLAP-20® är en förkortning för Bio-Light Activated Plant protein med mer än 20 bindningar. Uppfunnet av ett team av biomaterialforskare i Linköping, Sverige. Det är den aktiva molekylen, baserat på naturligt sojaprotein, utformat för tvärbindning med skadade hårfibrer som skapar starka kovalenta förbindelser mellan brutna bindningar.

2. Activator – tillför kontroll till molekylerna
Activatorn är en UV-känslig vätska som ger kontroll över när BioLAP-20®-molekylerna ska tvärbinda till de brutna bindningarna.

3. UV-borsten – av/på knapppen
UV-ljus aktiverar tvärbindningen av BioLAP20®-molekylerna. UV-ljusborsten är testad och godkänd av RISE* (Sveriges forskningsinstitut). UV-ljuset är helt ofarligt för hår, hud och ögon.

Mina tankar kring produkterna

Superspännande! Håret känns verkligen fantastiskt i flera dagar efter en behandling. Om man tycker att de olika stegen tar för mycket tid, är mitt tips att göra det till en må-bra stund för sig själv. Okupera badrummet en stund och använd minutrarna mellan varje steg till att peela kroppen, lägga en ansiktsmask eller unna dina fötter lite extra kärlek. Det är ju inte varje dag man gör hela kuren, så passa på att ta hand om hela kroppen när du ändå håller på.

Eyracure

Lyko investerar i Eyracure

Bolaget har funnits sedan 2018 och grundades av Ranjithkumar Ravichandran, Petter Sivlér och Mårten Skog som lärde känna varandra under sina forskarstudier i biomedicin vid Linköpings Universitet. När de sedan började utveckla Eyracures metod insåg killarna  att de hittat något väldigt unikt. I september i år gick Lyko in och förvärvade 10 procent av företaget.

Eyracure vann pris för bästa hårkur på Stockholm Beauty Week Award den 22 november i år.

Stockholm Beauty Week Award

 

You may also like