Didriksons 100 åriga historia

Imorse var jag på pressfrukost med Didriksons på Hotel J, vackert benäget vid vattnet i Nacka Strand. Jag tog båten dit från Nybrokajen. Resan tog 30 minuter. Det har varit en solig och fin dag , så det var helt perekt för en utflykt. Didriksons 1913

Nacka Strand

Didriksons1913

De flesta känner säkert till Didriksons. Vi som har barn vet hur slitstarka och hållbara plaggen är. Själv har jag en vinterjacka och barnen har haft overaller som de nu växt ur. Helt klart de bästa dom haft.

Didriksons tillverkar ytterplagg som anpassas till vårt nordiska klimat. Det är vind och vattentåliga kläder som står emot det mesta. Funktionella plagg som håller dig torr och skön oavsett väder.

Redan 1913 började företaget att tillverka arbetskläder åt alla fiskare i Grundsund där företagen än idag ligger. Vi fick idag historien berättat för oss i form av en film. Den träffade mig rakt i hjärtat och jag kan förstå varför Didriksons hundra år senare ,fortfarande är Skandinaviens största varumärke för regn- och funktionsplagg.

Hotel J Nacka Strand

”Didriksons startade som ett familjeföretag, och vi brukar säga att vi fortfarande är det. Våra kläder är ju gjorda för hela familjen. Våra kunder är från ett till etthundra år. Alla behöver ju funktionella plagg, som funkar i vardagen, varje dag, oavsett om det regnar eller inte. Kläder med en tidlös, klassisk design som funkar i längden”.

Företaget arbetar konstant för ta hand om miljön på bästa sätt. Användandet av kemikalier är minimalt  och de använder inga giftiga ämnen och  så lite vatten, energi och transporter som det bara går i produktionen. De värnar om våra barn som en dag ska ta över världen efter oss.

Didriksons1913

Slaghöken kommer tillbaka!

Den klassiska retrojackan i galon, som 1956 tillverkades och döptes till Slaghöken,  är tillbaka!

Vi fick varsit exemplar av Slaghöken, i gult med oss hem. Här ser ni originalet av Slaghöken och Shetland från 1956. Se filmen om Slaghökens uppkomst.

Didriksons

Jag hittade flera jackor som känns intressanta. Då vi spenderar mycket tid på västkusten vid havet, är det viktigt att ha tåliga kläder som står emot vinden. Man vill ju inte sitta inne bara för att man är dåligt klädd.

Frukostfrallor

Hotel J

Jag passade på att njuta lite av de vackra omgivningarna i det vackra vårvädret.

Natur

Jag hade sällskap av mode och konstbloggaren Mohammedi Al Debis från Göteborg.

Nacka Strand

You may also like

2 kommentarer

  1. jag skulle verkligen behöva en regnjacka, jag köpte en men den läckte in! Hade nog valt en vit eller svart. Gult är lite för färgstarkt för min smak!

    1. Jag har tänkt skaffa en i flera år. En riktigt snygg! Ibland önskar man ju verkligen att man hade en! Håller med, en svart får det bli =)