Diagnos: Diskbråck och artros

Igår fick jag ett samtal från min vårdcentral. Svaret på magnetröntgen som jag gjorde den 27e December hade kommit. Jag har haft smärtor i kroppen sedan augusti. Röntgen visade att jag har artros i halsryggen och diskbråck i bröstryggen… Bra start på året.

Igår ville jag nog helst lägga mig under ett täcke för att deppa ihop och gråta, men idag känner jag mig stark. Mina smärtor är inget livshotande. Mina största farhågor var bara fantasier. Jag lever och kommer att fortsätta leva. Det jag ska fokusera på nu, med hjälp av sjukgymnast och kiropraktor är träning och smärtlindring med akupunktur. Jag känner mig väldigt motiverad att ta hand om min kropp. Jag har bara en och den förtjänar det bästa. Artrosen i halsryggen har jag säkert haft i flera år, jag har bara inte kollat upp mina besvär.

Idag blev det en promenad på stranden i blåsten och sedan motion och avkoppling i skogen. Jag känner mig taggad! Jag ska bemästra den här skiten. Jag vet hur bra jag mår när kroppen är i toppform. Jag ska nå dit igen, men i kroppens egna takt. Försiktigt, försiktigt ska jag nå mina mål. Så det så…

Imorgon åker vi hem till Stockholm igen. Veckan i Mellbystrand har varit välgörande även om sömnen har blivit helt rubbad. Dags att ge 2017 den bästa starten även om det började trist. Men nu kan det bara bli bättre.

Mellbystrand

 

You may also like

2 kommentarer

  1. Bra inställning Malin, själv sitter jag med ett knä som är skadat. Tänker lite som du, det finns de som har det värre och det är bara att ta sig igenom! ?

    1. Tack Susanne! Oj vad trist. Hoppas ditt knä läker snabbt❤️. Vi får kämpa på. kram