Dagstur runt Bornholm

Dueodde

Den Danska ön Bornholm är en ganska liten ö, belägen i södra Östersjön. Ytan är totalt 588 km2.

Att åka runt ön tar inte lång tid. Vi bor i Allinge, högst upp på ön. Vi startade vår trip med ett stopp i mysiga Gudhejm.

Gudhejm

Gudhjem är en ort på norra Bornholm med 700 invånare. Gudhjem har sedan länge fått sina huvudsakliga intäkter från fisket. Orten fick sin hamn några år före stormfloden 1872. Den blev då, likt många andra bornholmska hamnar, totalt ödelagd, och först 1883 stod den nya hamnen färdig. Idag är det en pittoresk turistort med sina mysiga små gränder, cafeér , restauranger och butiker. Ett måste att besöka när man är på Bornholm.

Dueodde

Dueodde strand är Bornholms finaste strand. Denna vita sand ser man sällan.

Dueodde är Bornholms sydligaste spets och ett mycket välbesökt turistmål. Området är naturskyddat och det närmaste större samhället är Nexø.  På Dueodde ligger Dueodde fyr.

Att bila på Bornholm

Att bila på Bornholm är enkelt. Det är lite trafik och ganska små vägar. Det finns så mycket vackert att stanna och titta på. Inte minst alla gamla kyrkor. De kollade vi väldigt mycket på förra gången vi var här, så nu hoppar vi över dem. Här kommer lite bilder från dagens tripp. Vad sägs om en 230 kronors glass med extra allt?

Naturen på Bornholm

Naturen här är verkligen magisk. Det odlas hur mycket som helst. Man ser de gröna fälten överallt. Det är mycket vete, majs och potatis bland annat. Bebyggelsen är mer i hamnorterna.

Vallmo

Få se vad vi hittar på imorgon. Vädret har varit soligt och fint idag. Det kom en kort skur lagom tills vi var tillbaka i lägenheten.Danska ön Bornholm

You may also like