Äntligen tillbaka på Bornholm

Allinge, Bornholm

För sex år sedan var jag och familjen på Bornholm. Det var så mysigt och lägenhetshotellet var toppen. Vi har pratat om detta sedan dess och i år bestämde vi oss för att åka tillbaka, så nu är vi åter på Bornholm! Färjan som vi skulle åkt med 10.30 från Ystad igår, hade haveri. Vi fick ett sms klockan sex på morgonen, om att vi istället skulle åka med färjan klockan 13.30. Lite sovmorgon med andra ord.

Färjan till Bornholm

Den är ju inte så trevlig. Det är trångt och långa köer till den mat eller fika som finns att köpa.  Inte heller den är något vidare. Det gungar bra nog när man kommer ut på öppet vatten, men som tur var är turen inte längre än 1,5 timme ungefär.

Framme på Bornholm

Äntligen är vi tillbaka på Bornholm och på lägenhetshotellet Romantik Apartments i Allinge. Den utsikten man har från rummen här är helt oslagbar. Baksidan vätter ut mot havet med bara en liten gräsplätt mellan fönstren och klipporna. Vi tog en glass vid strandpromenaden när vi packat upp och sedan åkte vi till Netto och handlade. Ikväll körde vi tacos i lägenheten. Är lite trött på att äta halvskräpig mat ute. Vi kände mer för en mysig ”hemmakväll”.

En magisk kväll

Alltså vilken kväll vi fick! Helt magisk. Den här utsikten slår mycket. Bornholm är precis så vackert som jag minns det från förra gången. Om ni åker hit, boka detta lägenhetshotell!

Idag ska vi ge oss ut och njuta av allt vackert som ön har att erbjuda. På återseende!

You may also like