Är domedagen här?

Klockan 05.40 i morse ringde min klocka. Jobbhelg på schemat. Sjukhuset kallar. Jag klarar inte av att snooza. Jag är alldeles för morgontrött för det. Det är bara att kliva upp och masa mig in i duschen. När jag går ner för trappan slås jag av hur mörkt det är. Kolsvart. Inga gatlampor som lyser in genom fönstren. Det var lite kusligt.

Jag tar upp mobilen och slår på ficklampan som får lysa i badrummet medan jag duschar och gör mig i ordning.  (Det blir ju kul att se hur mascaran sitter när man väl är framme vid jobbet).

Med fasa tittar jag in i kylen som tack och lov fortfarande är sval. Jag slänger in några kylklabbar från frysen. Måtte elen komma tillbaka snart.

Ute är det kolsvart och jätte kallt. Det enda som lyser är månen och en ljuslykta som någon glömt att släcka på kvällen. Jag lyser med mobilen för att se vart jag sätter fötterna. Det är så svart ute. Det hinner att snurra många tankar i huvudet under den mörka promenaden.

Lite längre fram fungerar elen , men givetvis fortsätter den tidiga morgonen med bussförsening, bussbyte då bussen slutar fungera och en något sen ankomst till jobbet.

Vilken start på söndagen….

önskar er alla en fin söndag i vinterkylan. Var rädda om er❤️

You may also like