Vad är LoveNepal?

När jag var på Miss Sweden finalen för några veckor sedan, kom jag i kontakt med en organisation som hade en liten monter med shop på plats. Dom pratade också på scenen under tävlingen. Organisationen heter LoveNepal och deras mål är att upplysa och att samla in medel för att hjälpa utsatta flickor och kvinnor att komma ur trafficking och sexslaveri. Dom jobbar främst med en folkgrupp som kallas badi. Det är den folkgrupp som står lägst i kastsystemet och är de ”oberörbara” för andra människor. Dessa flickor hamnar i våldtäkt och misshandel och säljs till bordeller och främlingar av sina föräldrar. Jag blev så oerhört gripen när Ing-Marie Alfvén , grundare av LoveNepal berättade om dessa flickors öden. Så många tragiska historier. Dom grep tag i mig och samtidigt som jag blir helt bedrövad av hur livet kan se ut lika glad är jag att det finns människor som kämpa för rättvisa.

LoveNepal

LoveNepalGör ett besök på deras hemsida www.lovenepal.se för att läsa mer om deras fantastiska arbete.

You may also like