Sunt och gott mellanmål

tips på smoothie

Jag älskar att göra smarriga smoothies. Jag brukar ta lite vad jag har hemma. Ska jag bjuda någon, vill jag såklart att den ska se fin ut och då är det bra att blanda i jordgubbar eller hallon som ger en fin rosa färg. Idag blev det en helt ny variant och den blev väldigt fräsch och god. Egentligen är det inte så svårt att lyckas med smoothie om man bara stoppar i sådant som man gillar. Ett tips för att få i sig lite extra järn är att stoppa i några blad färsk spenat. Det ger nästan ingen smak men är väldigt nyttigt. Här är dagens smoothie!

tips på smoothie

1 äpple

1 apelsin

1 matsked gojibär

2-3 blad mynta

2 cm ingefära

1 matsked linfön och chiafrön

1 dl soyamjölk

För smakens skull hällde jag i en liten skvätt smaksatt yoghurt.

laktosfri yoghurt

Myntan plockade jag i min egen trädgård. Det är tacksamt att odla mynta. Det växer som ogräs och så doftar det gott. Brukar ha en bukett i köket så doftar det fräscht.

Mynta från min trädgård

Så här blev resultatet. Super smarrigt och mättande. Massor av vitaminer.

Malin Tiljas smoothietips!

You may also like