Öga mot öga med tankeläsaren Henrik Fexeus

”Känslan av att vara öppen som en bok infinner sig ganska snabbt när man sitter öga mot öga med en tankeläsare. Här är mötet mellan mig och Mentalisten Henrik Fexeus”

Maximteatern

Jag mötte upp Henrik Fexeus inne på Maximteatern där han repar sin kommande föreställning ”BOX” , som har premiär den 24 september i regi av Morgan Alling.

BOX

 

En Mentalist är enligt Henrik Fexeus en person som använder sig av alla tekniker som står till buds för att skapa en upplevd övernaturlig förmåga. Man skapar illusioner. Henrik har många strängar på sin lyra. Han är mästermanipulatör, psykologisk illusionist, mentalist, föreläsare och programledare.

På scenen är 50% av det som kan verka övernaturligt bara fusk och effekter som skapas med genuina tekniker. Vem som helst kan lära sig att läsa signalerna. Henrik Fexeus är även en internationell bästsäljande författare och har skrivit böckerna, som finns översatta till 26 olika språk:

Maktspelet- 2013

Bli kreativ på 1 timme – 2012

Öka din sociala kompetens på 1 timme – 2012

Konsten att få mentala superkrafter – 2011

Alla får ligga – 2010

När du gör som jag vill – 2009

Konsten att läsa tankar – 2007

BOX Henrik Fexeus

Tankeläsning är som en ordlös kommunikation. Man talar med sin kroppshållning, sitt ansiktsuttryck och sinnestillstånd.

Som barn var Henrik väldigt asocial enligt honom själv. Svår att ha att göra med. Han var den som alltid ville trolla på roliga timmen. Barnen på skolan mobbade honom och han fick ofta stryk. Senare i tonåren insåg Henrik att trolleri egentligen är en form av omedveten påverkan och försök att styra vad andra människor tror och hur de handlar. En vilja att knäcka koden och ta kontroll blev ett ”mission” för Henrik.

Intresset kom i smådelar. För elva år sedan jobbade han som marknadsförare och när han fick en djup kris började han att se tillbaka på sitt liv 20 år. Först fann han inget kul att bygga på, men när han började att gräva djupare insåg han att han alltid arbetat med att just påverka människor i olika sammanhang. Då väcktes intresset för att bli underhållare. De första uppdragen blev att föreläsa och sedan på begäran utifrån, växte böcker, föreläsningar och föreställningar fram.

” Ur jackfickan plockade Henrik fram en kortlek för att testa min mentala förmåga. Jag vet inte hur han gjorde, men uppenbarligen påverkade han mig både snabbt och lätt”

Tankeläsning

Under en föreställning har Henrik 100% kontroll över vad som händer. Ute i vardagen konkurrerar han med alla andra intryck som hela tiden kommer till dig. Jag frågade Henrik om han kunde berätta för mig hur det faktiskt gick till när han plockade upp mig på scenen under sin förra föreställning ”I ditt huvud” och läste mina tankar. Han svarade med ett leende och glimten i ögat:

”Visst kan jag det, men då måste jag döda dig efteråt….”

You may also like