Mindfulness för föräldrar

Vi är oerhört många som tampas med ”trotsiga  barn” . Alla åldrar har sin charm heter det. Lägg märke till de situationstecken jag lade till på ”trotsiga”. Jag har under en lång tid haft det jobbigt med min sex-åriga dotter. Det är så oerhört svårt att förstå vad som försegår i den lilla kroppen. Varför de plötsliga utbrotten uppstår helt oväntat eller varför hon sätter sig på tvären. Jag vill veta hur jag ska kunna hjälpa henne. Jag vill vara världens bästa förälder, precis som alla vill. Men vad är rätt och fel?

Jag hittade denna bok i min egen bokhylla härom dagen. Som sänd från ovan . Minns inte ens vart den kommer ifrån. Igår började jag läsa den och plötsligt hade jag grottat in mig i den och nu är den snart igenomplöjd. Många gånger under läsningen tänkte jag :

jaha, är det så? Det känns ju logiskt. Aha!

Mindfulness för föräldrar

Plötsligt känner jag att det jag kallat för barnets trots kanske egentligen borde heta min okunskap. Vi fungerar ju helt olika. Vi tänker på olika sätt och har helt olika ramar. Så klart att det blir missförstånd! Barn ser ju världen och sig själva med helt andra ögon .

Alla ni föräldrar som känner en lite vilse i er barnuppfostran, leta upp den här boken. Vissa av er kanske tycker att den är full av självklarheter. Grattis till er i så fall. Jag fick en helt ny syn på barns beteende. Använd den som en stöttepelare eller som din guide. Den innehåller bra exempel ur verkligheten och problemlösare som man kan lägga på minnet.

En del saker blev jag förundrad över men med lite eftertanke så lät det väldigt klokt. Jag har länge undrat varför det inte finns en föräldragrupp för barn i ”trotsåldern”. Det borde vara lika logiskt som att vi får gå i grupp och lära oss hur bebisar fungerar. Här kommer några kloka ord ur boken❤️

Mindfulness för föräldrar

You may also like