Upplev Las Vegas vilda natur

Las Vegas vilda natur

Lämna Las Vegas Strip och upplev den vilda naturen

För två år sedan var jag och min man på 10-årig bröllopsresa i Las Vegas. Vi bilade bland annat mellan Los Angeles och Las Vegas och upplevde en del av den otroliga naturen. Man förknippar oftast Las Vegas enbart med casino och partyliv, men det finns mycket mer att uppleva i närheten.

En oas av njutning i hjärtat av öknen, full av underhållning, berömmelse och rikedom – Las Vegas liknar ingen annan plats på jorden. Men bortom de inrökta spelhallarna och stadens neonljus, finns områden av majestätisk skönhet som är redo att locka dig ut i den majestätiska naturen.

Las Vegas Blvd

Genom att våga dig bort från Las Vegas Strip och ut i omgivningarna runt staden, kan du räkna med att bli belönad med något helt spektakulärt

Milsvida dalgångar och klippformationer.  världens sju naturliga underverk bara ber om att utforskas. Så när du väl har tröttnat på vräkiga scenshower och använt alla dina bästa strategier för spelautomater, varför inte överväga att bege dig ut i vildmarken för att upptäcka någon av dessa episka platser?

Grand Canyon

Du har förmodligen sett fotografier på detta underverk i naturen, men ingen bild kan göra rättvisa åt Grand Canyons oerhörda oändlighet. Du måste se den för att förstå. Grand Canyon är cirka 446 km lång, över 1,6 kilometer djup och upp till 24 kilometer bred på vissa ställen – den lär garanterat imponera. Coloradofloden slingrar sig fram, som den har gjort de senaste sex miljoner åren.  Denna nationalpark kan ses under en väldigt lång dagstur från Las Vegas, men för att uppleva den fullt ut, är det värt att stanna över natten, antingen i en stuga i parken eller genom att slå upp ett tält på en campingplats. Det här kommer ge dig möjlighet att bevittna en spektakulär soluppgång och solnedgång, berömda för att stråla i olika färger runt i den uråldriga dalgången. Det är magiskt!

Det är till den södra kanten som de flesta besökare åker. Den ligger cirka fem timmar med bil från Las Vegas och är öppen året runt.  Här kan du ta dig ned i själva dalgången eller bara stå och se utöver de hisnande vyerna från en av de många utsiktsplatserna. Om du vill slippa folkmassorna kan du bege dig mot den inte lika välbesökta norra kanten, belägen något närmare Las Vegas. Även om den är stängd under vintern kan du, när den är öppen, uppleva rogivande vandringar längs en mängd olika leder i utkanten av den tallskogsbeväxta Kaibab-platån.

Valley of Fire

Med 141 kvadratkilometer klipplandskap i röda nyanser, fullt med förstenade träd och uråldriga hällristningar skapade av USA:s ursprungsbefolkning, är den psykedeliska Valley of Fire State park ett mästerverk, snidat av vind och vatten under tusentals år. När solen går ned lyser landskapet i eldigt rött och ger ännu mer liv åt de unika klippformationerna.

Lake Mead

I närheten av Valley of Fire kommer du att stöta på sandstränderna i Lake Mead National Recreation Area. Detta mångfacetterade naturområde utgörs av slående landskap med klippor röda som eld, lila berg, mindre kanjoner, sjöar och dalgångar, utspridda över 6 000 kvadratkilometer. Om dagen skimrar det vackra blå vattnet i Lake Mead och om natten strålar himlen av ett överflöd av stjärnor. Här kan du vandra, campa, ta en båt- eller cykeltur och fiska, eller bara finna frid och ensamhet i naturen.

Hooverdammen

I hjärtat av öknen, mindre än en timmes bilresa från Las Vegas Strip, står Hooverdammen, mellan delstaterna Nevada och Arizona. Den här dammbyggnaden i art déco-stil var en gång den största i sitt slag i världen. Dammen byggdes under 1930-talet och utformades för att kontrollera flödena i Coloradofloden. Ända till denna dag genererar den el åt över en miljon människor. En promenad högst upp på dammen ger hisnande vyer över Black Canyon, medan en guidad kajaktur erbjuder en chans att titta upp på den enorma dammen nerifrån och en möjlighet att upptäcka dolda heta källor och vattenfall.

Upplev Las Vegas natur

Red Rock Canyon

Ett naturskyddsområde som skapades när klippor drevs upp genom sprickor i jordskorpan, är nu ett landskap fyllt av färgglada geologiska lager. Red Rock Canyon 801 kvadratkilometer av klippväggar, sandstensklippor och röda bergsplatåer. Dess branta, höga och oländiga klippor lockar klättrare och vandrare från världens alla hörn – alla lika hänförda av den här dalgångens naturliga skönhet. Om klättring och vandring inte är din grej, finns det massor av andra saker att göra i Red Rock Canyon. En av dessa är en 20 km lång vägsträcka genom dalgången, som kan köras eller cyklas, med gott om möjligheter att uppleva de geologiska formationerna och det rika djurlivet.

Visst blir man sugen på att utforska naturen och uppleva alla dessa magiska platser? Jag måste åka tillbaka för att se mer av Nevada öknen och allt vackert den har att erbjuda.

You may also like