Skanör, Falsterbo och Lakritsfabriken

Idag har vi gjort en utflykt till Skanör och Falsterbo. Jag gillar verkligen att upptäcka mysiga samhällen, spana in fina hus och det är lite extra härligt när man kommer till dom ställen som är sådär sött pittoreska och känns lite danska. Falsterbo bjöd på en kritvit sandstrand! Den var inte så bred och stor som vår strand i Mellbystrand, men sanden var magisk…

Stranden i Falsterbo

Falsterbo

Barnen tog ett dopp i havet innan vi åkte vidare mot Helsingborg. Vi ville så gärna åka till Lakritsfabriken som vi åkt förbi flera gånget utan att stanna. Vi hann med nöd och näppe och rusade in i sista minut innan stängning.

Både jag och min son har varit med på Lakritsfestivalen. Jag som festivalbloggare och han som sällskap och vi älskar verkligen lakrits. Vi var med på festivalen både i Finland och Stockholm . Därför är vi välbekanta med Lakritsfabriken, så nu fick det äntligen bli ett besök. Även om vi har startat en ny fas i livet där vi undviker socker till stor del, så måste man få gotta sig lite ibland. Till helgen är det två veckor utan onödigt socker. När vi går in i tredje veckan och suget lagt sig ordentligt, kommer vi att ha en dag i veckan för godismys i MÅTTLIGA mängder. Det måsta man få ha. Vi har alltid kört fredagsmys, men jag skulle hellre gå över till lördagsgodis. Det blir så lätt att man köper lite för mycket godis på fredagen och så sitter man där även på lördagen och snaskar i sig. Nä nu får det allt bli EN dag i veckan. Den första gången kommer det definitivt att frestat med äkta lakrits!

Helsingborg

Lakritsfabriken

 

 

You may also like