Kosmetisk tatuering gav mina läppar en ny form!

Matilda Birg

Förra året när jag besökte Stockholm Beauty Week, träffade jag Matilda Birg för första gången. Matilda som är utbildad och certifierad inom PMU (Permanent Makeup) höll ett seminarium och visade när hon gjorde kosmetisk tatuering. Jag vill tillägga att det finns olika metoder för att tatuera exempelvis ögonbryn och resultaten är lika många.

Matilda Birg hyllas av både kunder och skönhetsjournalister

Hon arbetar med de allra senaste teknikerna inom kosmetik tatuering.  Hon erbjuder behandlingar som ’puder’-ögonbryn, ombre ögonbryn, 3D strå, pigmentering av läppar och flera varianter av permanent eyeliner. Alla behandlingar anpassas efter kundens önskemål.

När jag först träffade Matilda Birg, bad jag henne att titta på mina läppar. Eftersom jag är född med läppspalt har jag alltid haft en viss nivåskillnad på höger och vänster sida och när Matilda sa att hon kunde jämna till detta med kosmetisk tatuering, blev jag väldigt nyfiken på att testa.

För drygt 10-år sedan började hon utbilda sig inom kosmetisk tatuering och idag jobbar hon med de allra finaste och vassaste metoderna, samt utbildar nya kollegor i branschen.  Matildas intresse för skönhet, färg och form och gjort henne till expert inom PMU.

Kosmetisk tatuering på läppar och ögonbryn

När jag själv blev engagerad i Stockholm Beauty Week, kom jag i kontakt med Matilda igen. Denna gången bestämde jag mig för att testa. Jag har provat olika typer av behandlingar och fillers, men här såg jag min chans att få ”fylligare” och jämna läppar utan injektioner. När jag ändå skulle dit, slog jag på stort och skaffade mig ett par ögonbryn samtidigt.

Matilda började med att fylla i mina bryn och läppar med makeup pennor, för att jag skulle kunna tycka till och se hur det skulle bli att se ut. Lite nervös var jag allt. Man har ju sett sämre varianter på tatuerade ögonbryn som blivit blå eller bara helt fel. Nu finns det så fina metoder och helt andra typer av färger att jobba med.

Behandlingen

Under själva behandlingen används en dermograf , en slags tatueringspenna som lägger pigmentet ca 0,1 mm under huden. Det gör inte särskilt ont men om man är känslig så finns bedövningssalva att få. Metoden är mycket säker och resultatet blir alltid naturligt.

Permanent makeup

Direkt efter behandlingen har man ganska mycket färgpigment på det tatuerade området, men den släpper med ungefär 70% och resultatet blir naturligt. Man kan välja mellan många olika nyanser och vid de tre tillfällen som jag varit hos Matilda för att jobba fram den perfekta formen, han hon använt sig av olika nyanser, för ett perfekt och naturligt resultat.  Så här såg det ut direkt efter första och andra behandlingen av läppar och bryn. Notera att Matilda även tatuerat en fin eyeliner precis vid fransraden på ögonlocken. Färgen på brynen är ungefär samma som min naturliga färg, så de har mer fyllts på och fått en finare form.

Resultatet av permanent makeup håller i flera år

Tekniken som Matilda arbetar med är framstående och skonsam och instrumenten är väldigt fina. Vid nästa besök lades även en hudfärgad kant på ovansidan av läppen, för att dölja lite av en upphöjning på ena sidan. Det som var jobbigast med behandlingen var att läpparna kändes otroligt torra, under någon vecka direkt efter varje behandling och jag skulle helst inte hålla på att smörja. Lättare sagt än gjort när man är beroende av lip balm och gloss , men det går över. Man behöver göra upp till tre behandlingar innan man har ett färdigt resultat. Därefter sitter pigmenteringen i ett par år och man behöver inte göra mer än en lättare påfyllning efter något år.

Färgen läggs över hela läpparna, alltså inte som en lipliner som man sett vissa skräckexempel på.  På nedre bilden är jag väldigt svullen precis efter tatueringen. Det hade lagt sig till nästa dag. Men kolla vad fin formen har blivit!

Permanent Makeup

Före och efter-bild Kosmetisk tatuering

Permanent makeup

 

Jag har aldrig haft så jämna och fina linjer på mina läppar!

Jag är så nöjd! Matilda Birg är verkligen ett proffs! På Linné Hudklinik där Matilda Birg arbetar, finns även kunniga hudterapeuter och en skicklig läkare som utför estetiska behandlingar. De använder alltid rena och säkra metoder och den mest framstående utrustningen. Men kom ihåg att det finns många oseriösa behandlare i skönhetsbranschen, precis som i alla andra branscher. Gör alltid noggrann research innan du bokar behandling, vad det än är du ska göra. Gå på rekommendation. Jag kan varmt rekommendera Matilda Birg när det kommer till Kosmetisk tatuering, pigmentering eller permanent makeup. Kärt barn har många namn, som man brukar säga.

Här kan du läsa mer om Matilda Birgs PMU behandlingar 

Linné Hudklinik

You may also like

2 kommentarer

  1. När jag gjorde skulle jag smörja vad 3:e timme med. Sen även med en annan kräm för munsår så att det inte skulle bryta ut på läpparna. Färgen släpper om man inte fuktar läpparna, precis som vid en vanlig tatto. Märkligt

    1. Det var meningen att det skulle släppa. Annars hade jag haft röda läppar :). Jag fick ett par tabletter att ta OM jag skulle få munsår, men de behövdes inte.
      Jag litar fullt ut på Matildas rekommendationer.