Järna Revyn 2018 – Heta Minnen

Anna-Karin Perols Nilsson

Möt Ingegärd. Den sävligaste karaktär vi någonsin mött och med tråden hägnades mellan ögonen. I år har hon roat sig med att samla på torka….

I fredags var jag på den årliga Järna Revyn hemma i Dala-Järna. Lika imponerad som alltid över våra lokala förmågor. Min lillebror Peter är med och som vanligt blev det succé!

Med ett proffsigt liveband som delvis består av Svenne Rubins ursprungs talanger.

Nio fullsatta föreställningar blev det i år och här kommer ett urval ur revyn.

Hasse Ström inledde som vanligt revyn med sin roliga rollfigur Elov. Sen blev det Hästjazz med countrysång av Hasse Ström och Madelene Larsson . Båda med fantastiskt bra sångröster!

Gills Veranda var ett trevligt inslag då både Arga Snickaren och Björn Ranelid gästade Gill.

En av Peters favorit karaktärer att imitera har alltid varit Leif GW Person. Här gästar han Skavlan och får göra en vinprovning.

Värdinnan Peter ger oss tydliga instruktioner om både sittplatser, nödutgångar och parkering på både svenska och ”finska”, medan Gunnar ”Gugge” Björk laddar för Vasaloppet.

Ett av favoritnumren var nog ändå när landets partiledare träffas för att leka. Jimmy Åkesson var som vanligt inte riktigt med i leken.

En återkommande favorit är vår sävliga karaktär Pallkrags Kerstin. En rolig figur som jag och mamma har skojat om hela året. Nu har hon besökt Ullared och till Veronikas stora förtret möts dom på gatan igen. Blir det ett kärt återseende? Madelene Larsson och Anna-Karin Perols Nilsson gör rollerna så bra!

Här dyker revyns enda tjejer upp igen. Humoristiskt sjungandes om drömmen om rikedom och bättre tänder. Visst är dom fina!

Visst har vi haft en het sommar med bränder på alla sina håll. Detta kom förstås upp i revyn med namnet Heta Minnen.

Peter Gustafsson och Hasse Ström som två roliga figurer. En som hund, en som katt.

Denna fredag var det Black friden i butikerna, vilket även togs upp på ett skämtsamt sätt i revyn. Tag 2 betala för 3.

Heta möten då karltokiga Lisa får syn på gamla godingar.

Hasse Ström sörjer sin gamle vän Erik Munters som för första året inte medverkar i revyn. I sketchen har han åkt till USA för att jobba som Au pair. Då kliver Mark Levengood in och  bjuder in honom till globen för att ta emot pris som den ensammaste mannen. Dock blir han ensam även i globen.

Edward Blom

I slutnummret kliver Sten-Åke Holmberg in på scenen som Edward Blom, sjungandes på Livet på en pinne. Ett riktigt bra avslut på en underhållande revy! Hoppas vi ses igen nästa år.

You may also like