Information om mitt välgörenhetsprojekt

Är det någon som inte har koll på vad mitt välgörenhetsprojekt går ut på så tänkte jag berätta lite här.

Operation smile är en global organisation som  genomför kostnadsfria operationer av barn och vuxna i utvecklingsländer som lider av allvarliga ansiktsmissbildningar, framförallt läpp-, käk- och gomspalt.

För att detta ska vara genomförbart behövs donationer.  Alla som arbetar i organisationen är volontärer & det är med hjälp av gåvor operationerna blir genomförbara.

Välgörenhetsprojekt

operation smile

operation smile

Var tredje minut föds ett barn med läpp,-käk- och gomspalt (LKG). I tredje världen dör ett av tio barn av undernäring innan de fyllt ett år. De som överlever har svårt att äta och tala och lever ofta ett isolerat liv, utan möjlighet att gå i skolan.

Jag är själv född med läppspalt & därför brinner jag för dessa människor & vill att så många människor som möjligt ska få en välbehövlig operation, för att få ett värdigt & hälsosamt liv utan mobbing & ohälsa.

Jag startade denna sida för att hålla välgörenhetsauktioner till förmån för Operation Smile .

Mitt arbete går ut på att skaffa sponsring av produkter , som jag sedan auktionerar ut via denna hemsida.

Det kan vara i stort sett vad som helst, som kommer direkt från företagen. Pengarna går oavkortat till Operation smile & jag för månadsvis över pengarna till organisationen. De tre insättningar som gjorts hittills har gett organisationen 7100:-.

Det kommer upp 2-3 auktioner i veckan på fina produkter av olika slag som företag skänkt till välgörenhet.

Auktionerna hittar du under kategorin Välgörenhetsprojekt / aktuella auktioner högst upp på sidan.

operation smileOperation Smile

 

All sponsring till auktionen mottages tacksamt! Kontaktaktuppgifter finns på hemsidan.

Jag kommer om några veckor att träffa en sjuksköterska som varit iväg & jobbat för Operation smile på deras senaste uppdrag i Nicaragua. Ni kommer att få läsa om detta , så fort vi fått till att ses.

För ett tag sedan gjorde jag ett besök på Operation smile´s huvudkontor. Läs om detta HÄR.

operation smile

Malin Tilja i Pralin

 

Med hjälp av medicinska volontärer, varav 200 i Sverige (läkare, sjuksköterskor, logopeder, tandläkare) åker Operation Smile på uppdrag i utvecklingsländer. Nästa år hoppas dom kunna genomföra 25 000 operationer i 39 länder.

Operation Smile har 90-konto (bg 900-2221) och granskas av

 

 

You may also like