Hooked on a feeling

Hooks Herrgård

I november var jag och min man på Hooks Herrgård utanför Jönköping. Vi hade en fantastisk upplevelse och blev jätte sugna på att uppleva anläggningen sommartid. Så här såg det ut då. Igår åkte vi tillbaka. Jag måste säga att Hooks Herrgård är ett av mina favoritställen att koppla av på.

Ännu ett magiskt rum på Hooks Herrgård

Jag tyckte att vi bodde i ett helt fantastiskt rum förra gången, men detta var minst lika bra!

Från den två våningar stora svitens fönster, såg vi rakt ut över den stilla sjön och vattnet som glittrade i solen. Rum 223 är snyggt inrett i vitt och blått med en skön heltäckningsmatta. Tv både uppe och nere, minibar , dusch och badkar. Här hade jag kunnat stanna länge.

 

Hooks Herrgårds spa avdelning

Både på rummen och i spa´t hittar man Kersin Florians härliga produkter. Vi testade en duobehandling. Vi turades om att ligga den masserande horisontalduschen medan den andre fick en skön rygg och nackmassage. Jag valde Kersin Florians lavendel olja. Det var verkligen en välbehövlig massage och en skön grej att ligga ner och duscha.

Bilden är lånad från Hooks Herrgårds hemsida.


Horisontaldusch

Stämningen inne på spa avdelningen är verkligen avslappnad. Lugn skön musik, en sprakande brasa och sköna fotöljer. De gröna vilstolarna står inne i quiet room, där man verkligen kan koppla bort alla annat.

I den allmänna spa avdelningen finns både varma och kalla pooler, både utomhus och inomhus. Flera olika bastuer och olika typer av duschar. Gissa om det var magiskt att vistas här när solen gassade ute. Måste tillägga att det såklart var jätte härligt även i november , då det var mörkt och kallt ute. Att krypa ner i en varm utomhuspool och mysa.

Nyrenoverad restaurang

Förra gången vi besökte Hooks Herrgård var restaurangen under renovering. Då hade man tillfälligt flyttat upp restaurangen och det serverades buffé. Nu var nya restaurangen klar och vi åt en 3-rätters meny som vi själva fick komponera ihop. För mig blev det en smarrig skagen till förrätt, entrecote till huvudrätt och jordgubbs pannacotta till efterrätt. Allt gick att få laktosfritt och smakade jätte bra!  Vi bjöds på en rogivande utsikt över Hokasjön från bordet. Se hela menyn här.

Perfekt för golfspelare

Strax utanför hotellet ligger första tee till Parkbanan och Skogsbanan. Två natursköna golfbanor med mycket gott rykte bland Sveriges golfare och många åker till herrgården för att spela golf. Utanför entren till herrgården finns även en plätt där man kan öva på att putta. På Hooks Herrgård kan du boka ett golfpaket.

En magisk kväll gav en oförglömlig känsla

En ljummen junikväll vid sjön när solen går ner och vattnet glittrar sådär magiskt, då mår man bra.

Avslutade med en sista minuten frukost

Vi har sovit så gott i natt . Nästan så vi höll på att missa frukosten. Vi kom ner precis innan den skulle stänga, men hann ändå avnjuta en frukost i restaurangen. Sen tog vi en liten i de fina omgivningarna innan vi packade ihop och åkte hem.

På återseende

Det var nog inte sista gången vi besökte Hooks Herrgård. Vi trivs verkligen där och jag rekommenderar alla åta åka dit.

You may also like

2 kommentarer

  1. Var det barnvänligt? Eller ska man lämna de små med glada morföräldrar och fly fältet för en helg? Verkar vara en helt fantastisk upplevelse!

    1. Lämna barnen med mormor & morfar🤗. Har varit där 2 ggr & har inte sett några barn där. Bäst för mys❤️