Mysigt event med Galipette på ciderns dag

Cider från Frankrike

Äntligen börjar det hända lite små happenings igen. I liten skala hölls ett utomhusevent för Galipette, på en mysig innergård i stan, på ciderns dag. Jag och Cecilia åkte dit och träffade ett gäng härliga tjejer, som man inte sett på länge. Vi testade Galipettes cider i olika varianter och åt goda wraps och snacks.

Galipette Cidre, som den heter, kommer från nordvästra Frankrike där de milda temperaturerna tillsammans med gynnsamt många soltimmar och frekventa regnskurar skapar de perfekta förutsättningar för att odla äpplen. Galipette cidre är skapad av kunskaper som går tillbaka i generationer. Cidern tillverkas från noggrant utvalda äppelsorter som är varsamt hanterade. Cidern är opastöriserad och veganvänlig.

Äppelsorterna som cidern är tillverkad av heter Kermerrien, Marie Ménard och Judor. Smaken är fruktig med tydlig karaktär av mogna röda äpplen, halm, nötter, apelsinskal och en liten sötma. Till skillnad från andra cider jag druckit, både med och utan alkohol så känns denna som en mer mogen dryck, som inte är söt. Cidern är tillverkad enligt de traditioner som går tillbaka i generationer. Den är försiktigt pressad från handplockade äpplen från de lummiga trädgårdarna i nordvästra Frankrike och är gjort av 100% naturlig juice och fri från koncentrat.

Galipette cidre finns både med och utan alkohol och även en ekologis variant. Min favorit är den ekologiska. Lite, lite mildare i smaken.

Ni hittar dem på systembolaget.

Dessa fina tjejer iklädda söta sommarklänningar från Cellbes arrangerade den trevlliga sommarkvällen.

Tack för att jag blev inbjuden!

Klänningar från Cellbes

You may also like

2 kommentarer