Adventskalendrar är oftast rena lurendrejeriet

Adventskalender

I år har jag sett fler adventskalendrar än någonsin. Det har blivit oerhört populärt inom skönhetsbranchen såväl som godis och leksakstillverkarna att sälja lockande adventskalendrar. De senaste åren har jag skaffat mig , eller fått en adventskalender, som lovat lyxiga produkter i fin förpackning. Spänd av förväntan inför kommande lucköppningar har jag sett fram emot härliga, väldoftande produkter att prova på. Kalendrarna har i snitt legat runt 900 kronor, med ett ”värde” på över 3000 kronor. Men vad innehåller de egentligen? I år är jag mer besviken än någonsin eftersom min Decleorkalender till stor del innehöll gratisprover. Det står klart och tydligt ”NOT FOR SALE” på baksidan av de pluttiga tuberna som räcker max två gånger. De något större produkterna var någon handkräm och peeling som säkerligen  tillhör de lite billigare produkterna i Decleors annars så lyxiga sortiment. Denna kalender påstås vara värd 3222 kronor.

Förra året köpte jag en kalender till min dotter på Glitter. Den kostade 300 kronor och jag kan lova att den inte var värd många kronor. Några små hårsnoddar som inte ens hade resår. I någon lucka var det ett par loombands snoddar. Ni vet sådana där små, små gummisnoddar som man gör armband av. I någon lucka var det en liten plastring eller ett fjuttigt hårspänne. Bara skit om du frågar mig. Det känns som att det är lådan man betalar för.

Jag var hyfsat nöjd med förra årets kalender från Rituals. Det var ialla fall inte en massa gratisprover. Eller Babors jul och påskkalendrar som innehåller en härlig ampull med hudvård per dag. Där vet man vad man betalar för.

Något år hade jag en lakritskalender som innehöll två godbitar per dag fram till lucka 24, där det fanns en burk med limited edition lakrits. Kalendern kostade runt 400 kronor, så det blev dyra lakritsbitar.

Rituals

Tänk vad vissa företag tjänar pengar på dessa fina förpackningar med desto tråkigare innehåll. Jag säger inte att alla är dåliga. Det finns säkert många bra. Men jag kan tänka mig att det är ytterst få som har ett värde av vad de kostar.

Har du varit nöjd eller kanske missnöjd med någon adventskalender? Tipsa gärna, vore kul att höra era erfarenheter av adventskalendrar.

 

You may also like

5 kommentarer

  1. Trist är inte förvånad dock. Reagerade så där på Glossybox som jag testade för några år sedan. Gratisprover och någon schampoflaska samt ett fult nagellack. Var med några månader då alla hyllade denna sak, var bortkastade pengar…
    Företagen skor sig på människor, sen när vissa får dessa gratis och höjer saken med skyarna trots att det inte är bra. Ganska falskt faktiskt :/. Är som nappflaskorna Twistshake tror jag de heter? Folk samarbetar med dessa och berättar hur bra de är, sedan får man höra att många aldrig testat produkten då barnet inte tar flaskan, eller av människor som KÖPT flaskorna och att de läcker 🙄. Har inte bebis/småbarn själv men eftersom jag varit småbarnsförälder vet jag hur viktigt det är med bra flaskor. Ingen vill ha en bebis med ersättning/bröstmjölk/välling över hela kroppen.

    Blir ganska oseriöst att ljuga om produkter och dess värde :/.

  2. Har fått kalender från Bodyshop många år, den lyxiga varianten. Har inte kollat priset eftersom jag fått den, men den har varit lyxig!

  3. jag blev oxå besviken på decleor, dock hade jag läst värdes skulle vara ca 2000kr. Men vem hurrar för en mini tester i typ varje, jag kan inte ens se att värdet kom upp till 900kr. Hade jag betaat för den hade jag inte varit så glad.