Venice Beach och Santa Monica

Fina stränder är något dom kan skryta med i Los Angeles. Alla minns vi hur Pamela Anderson och David Hasselhoff sprang i sina röda badkläder på Venice Beach i Baywatch. De blå vakttornen och de röda bilarna som badvakterna använder, finns fortfarande att skåda.

vakttorn i Venice beach

Venice beach

piren vid Venice beach

Både på Santa Monica Beach och  Venice Beach hänger muskelbyggare på stranden. Längs hela strandremsan hittar du utegym, tennisbanor, basket, squash , beach volley och andra aktiviteter. Man kan även hyra cyklar till ett bra pris. På Venice beach finns en marknad på strandpromenaden. Där såldes mest skräp om du frågar mig. Lite flummigt ställe, men underbar strand. Den långa piren hade en fantastisk utsikt och det fanns många fina hus att kika på. Arnord Schwarzenegger var en flitig besökare här på 60 – 70 talet. Kaliforniens stränder är även populära för surfare.

Venice beach

IMG_9084

Utsikten från den långa piren på Venice Beach

utsikt från piren på Venice beach

strandpromenaden på Venice beach

Det är viktigt att inte glömma solskyddet, även om solen inte bränner. Jag har testat en ny solskyddsfaktor från Vision haircare , SOLA. Den är som en spraymousse och jag gillar verkligen att man lätt kan spraya den på kroppen utan att det känns kladdigt. Dessutom har den en snygg förpackning. Som en hårspray ungefär!

solskyddsfaktor

Santa Monica pier känner ni säkert igen från många filmer. Den delen av strandremsan kändes lite tryggare. Själva piren liknar ett tivoli och när vi var där hölls förmodligen världens största yoga klass ute i solen. Massor av yogafantaster var på plats med sina mattor.

Santa Monica beach

Santa Monica pier

Santa Monica beach

Även på Santa Monica Beach finns massor av sporter att utöva. Gå på lina kanske?

utegym

IMG_8912

Längs strandpromenaden finns uteserveringar och fina hus att titta på. Underbara stränder med gott om plats för alla! Tyvärr hann vi inte till Malibu, men det blir kanske en annan gång.

You may also like

2 kommentarer

    1. Tack! Det är verkligen härligt. Det kommer fler härliga inlägg från Los Angeles! Har massor att dela med mig av:)