Premiären av Tårtgeneralen av Filip och Fredrik

Filip & Fredrik

Igår hölls premiären av Tårtgeneralen på SF biografen Rigoletto, på Kungsgatan i Stockholm.

På plats fanns filmskaparna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson med hela sitt team och skådespelarna Mikael Persbrandt, Helena Bergström och Cecilia Frode, Tomas von Brömssen med flera.

Filmen utspelar sig i Filip Hammars Hemstad Köping på 80-talet. Karaktärerna och historien är tagna ur det verkliga livet. Självklart böjds det på smörgåstårta och bubbel, filmen till ära!


Handling:

Året är 1984 och tv-programmet Rekord-Magazinet utser Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar, bestämmer sig Hasse P – nyinflyttad, skuldsatt och alkoholiserad för att motbevisa ”Stockholmsjävlarna” genom att bygga världens längsta smörgåstårta och hamna i Guinnes rekordbok. En både rolig och tragisk historia om en man som vill ta revansch, både för sig själv och för bygden.


Linda Hammar, som vi känner igen från tv-succén ”En annan del av Köping,” är Filip Hammars syster. Hon var givetvis på premiären för att fira filmen med resten av familjen, som alla finns med som karaktärer i filmen.

Tårtgeneralen är Filip och Fredriks långfilmsdebut, baserad på boken med samma namn.

Efter filmen bjöds alla gäster in till fest på Scandic Anglais.

Tack till Wonderland Event som arrangerade festligheterna.

Filip & Fredrik

You may also like

1 kommentar