Paketresa eller inte?

Paketresa eller inte?

Båda har sina fördelar och nackdelar. Så vad är egentligen bäst? Att boka en paketresa, där både flyg och hotell ingår, eller att boka de båda separat? Helt klart så är det ju enklast och bekvämast att boka paketresor, eftersom man inte behöver organisera lika mycket. När man landar där på ankomstflygplatsen så är transporten vanligtvis ordnad och man kommer fram till sitt hotell snabbt och säkert. Man kan få all-inclusive om man önskar och massor av aktiviteter för både barn och vuxna, som ordnas av researrangören.

Avre Imperial Kreta

Men även om den enkelheten är en stor fördel för många, så tar den  ju även bort en del av friheten. Det kan vara svårt att boka en resa som är precis så lång och under precis den tid man vill resa, om det nödvändigtvis ska vara en paketresa. Samtidigt så måste man vara ute i så pass god tid så att paketresorna helt enkelt inte hinner ta slut – de har ju en begränsad mängd med platser.

Billigare eller inte?

Vad gäller priset så är det lite mer dubbelt. Bokar man flygresa och boende på egen hand kan man få det hela mycket billigt, men det krävs en del sökande, samtidigt som paketresor ofta har en viss rabatt inbakad. I paketresor ingår oftast transfer, frukost och andra saker som annars skulle kostat pengar (om man nu vill ha dessa).

Att finna en billig flygresa på egen hand är heller inte så svårt. Det är i princip bara att använda sig av en av de sajter som finns där man kan jämföra priset på flygresor. På samma vis kan du även finna ditt hotell.

Det kanske inte alltid går att köpa paketresor till de destinationer man är intresserad av.  Speciellt om det rör sig om lite mindre ”turistiga” resmål. Då får man helt enkelt leta reda på billigast möjliga flygresa och hotell på egen hand, och skräddarsy resan efter eget huvud. Eller kanske en kombinations, eller jorden runtresa. 

Malin Tilja i Hollywood

Båda sätten att resa är härliga. Det ena kräver lite mer arbete än det andra. Reser du med barn kanske du föredrar en paketresa. Vill du ut på äventyr kanske du lättare får till drömresan genom att boka själv. Då kan du dessutom göra spännande stopp på vägen. Vår senaste resa var en paketresa till Rhodos, med all-inclusive. Barnen hade väldigt kul och all mat var serverad. Strax innan var vi på en USA resa som vi bokat själva. Flyg till Las Vegas, där vi sedan hyrde bil och körde till Los Angeles. Sedan tog vi direktflyget hem därifrån. Vi fick ut väldigt mycket av den resan och bodde på väldigt bra ställen! Lycka till med att boka din nästa resa. Skicka gärna en kommentar på vart du åker och hur du bokar.

You may also like