Trevligt möte på OPERATION SMILE

Besök hos Operation Smile

Idag har jag gjort ett besök på Operation Smile. Det var trevligt & jag blev väl omhändertagen av Louise Backlund som jobbar på kontoret med administration.

Besök hos Operation Smile

Hon berättade om organisationen, som har ett stort samarbete med ett flertal länder runt om i världen & om alla fantastiska volontärer som åker iväg & jobbar med att operera barn & vuxna med bl.a Läpp-käk-gomspalt. På varje resa åker ca 50 personer iväg för att operera ungefär 100 barn, under 10 dagar. Det blir långa arbetsdagar. Materialet som används skickas dit från ett stort lager som ligger i USA.

Det är inte svårt att få volontärer att ställa upp. Vissa betalar  själva för att få åka iväg & hjälpa till, vilket låter helt fantastiskt!

Nästa resa går till Nicaragua & nu senast var dom på Madagaskar där man nu ska bygga upp ett sjukhus med hjälp av de medel som kommit in bl.a från Postkodlotteriet.

Det krävs en ganska stor variation av experter i dessa arbeten. Så här såg fördelningen ut 2014.

Operation smile personal

Operationerna har hjälpt barnen med så mycket mer än bara ett bättre utseende. Olika studier visar även på dessa effekter:

Operation smile

Operation Smile har ungefär 140 medicinska volontärer från Sverige, Finland, Norge & Danmark. Under 2014 har 82 av dessa varit iväg på uppdrag.diagram från Operation smile 2014

Man försöker om möjligt att följa upp barnen vid ett senare tillfälle för att se hur resultatet blivit.

Här är Sarfaraj som blivit opererad av Operation Smile 2014, under deras resa till Indien.

operation smile

Före operation. Foto: operation Smile

operation smile

Efter operation. Foto: Operation Smile

Bilderna är tagna från Operation Smile´s årsrapport från 2014

2014 års årsrapportS

Söndagen den 26 april visas en dokumentär om Operation Smile, kl 20.00 på TV4. Missa inte det!

Nu ska jag jobba vidare med att dra in sponsring till auktionerna så att vi kan hjäpa till att bidra till fler operationer! Hade ett toppen möte idag med en butik som generöst bidrog med flera presentkort!

Mer om detta kommer…….

You may also like