Galapremiär med stående ovationer

Igår var jag på galapremiären av filmen Martha och Niki, på Sf-biografen Scandia på Drottninggatan. Jag har aldrig varit på en premiär som haft ett sådant stort intresse och en sådan jublande publik. Det var magiskt!

Premiären av Martha & Niki

 

Filmen är en dokumentär om de unga tjejerna Martha Nabwire och Niki Tsappos som lever sin dröm som de första tjejerna någonsin som blir världsmästare i hip-hop dans. Dom är bästa vänner som delar allt och ses av världen som en duo. Men allt är inte bara en dans på rosor. De båda tjejerna har sina rötter i Afrika. Niki är adopterad av Svenska föräldrar, som bebis, medans Martha är uppväxt i Afrika och har många minnen från tiden innan hon kom till Sverige. Deras liv skiljer sig stort och Martha saknar sitt hemland för mycket för att bara låta livet rulla på. Tjejerna är bästa vänner men ska dansen hålla ihop dem? Vad händer när Martha vill gå sin egen väg för att ta reda på vem hon egentligen är och vill vara….

En gripande film om hur saknad kan ställa vänskap och karriär på sin spets.

sponsorer

Filmen är även regisserad av en ung tjej, Tora Mkandawire Mårtens , vilket gör det hela ännu mer spännande. En stor eloge för skapandet av filmen. Den var kanske inte helt perfekt i skärpa, men man ska inte glömma bort att det är en dokumentär så det är helt okej.

Martha, Niki och teamet fick ett enormt fint mottagande av publiken som inte kunde sluta att applådera efter visningen! Det blev en och annan tår både i publiken och på scenen.

Premiären av Martha & Niki

Efter visningen var det stämningsfull fest på Fasching.

Filmmusiken finns på Spotify

MUSIC BY

Jungle Brothers Pete Rock & C.L. Smooth Das EFX N.O.R.E The Roots Method Man
Damon Frost Chapee Explicit Samurai Niki Awandee Fulgeance Dibiase Isopode Fat Freddy’s drop Mario P Amigo Supahumans Clika One Kalle Bäccman Andreas Unge Pontus Winnberg Gustavo Santaolalla Kicki Halmos & Per Egland

 

You may also like