Mata huden med Kollagen

Finns det något vi kan göra för att få hjälp på traven när vi känner att huden behöver mer än hudvårdande produkter? Jag har fått en 60 dagars kur med Collagen expert från Forté Pharma, som jag nu testar och utvärderar. Det ska bli intressant att se om det ger något resultat.

Som ni ser innehåller produkten en del vitaminer så oavsett om jag blir märkbart fräschare i huden eller inte, så skadar det ju inte att boosta sig med vitaminer.

En påse varje morgon , utblandad i ett glas vatten. Smaken av passionsfrukt är inte jätte god, men slinker ner.

Collagen expert

Kollagenet i huden bildas i det mellersta hudlagret, läderhuden eller Dermis som den heter. Där samarbetar det med elastin för att bilda en stark och smidig hudstruktur. Det är kollagen som hjälper till att hålla huden ungdomlig och slät. Produkten innehåller samma typ av kollagen samt förhållande av kollagen och elastin som finns naturligt i dermis.

I 25-årsåldern består huden av cirka 75 % kollagen men det minskar snabbt i takt med åldern. Efter klimakteriet sjunker mängden kollagen med upp till en tredjedel på tio år. Ovarsamt solande skadar också bindväven, eftersom det skapar höga halter av fria radikaler.

Ett säkert tecken på att kollagenet minskar är att huden blir tunnare och vi får linjer, rynkor och fåror i huden. Senare kan också röda och bruna fläckar dyka upp och huden förlorar också allt mer av sin spänst. Med denna kunskapen kan det ju inte vara fel att ge huden en dos av extra kollagen.

Collagen Expert innehåller även extrakt av granatäpple samt vitamin A, som bidrar till att bibehålla normal hud. Vitamin C, E och selen skyddar cellerna mot oxidativ stress.

Helt klart värt att testa tycker jag. Återkommer när kuren är avslutad…

You may also like