Med livet som insats

köra bil i mörker

Snälla, snälla, snälla… Nu när mörkret är som värst, använd reflex!

Det är så himla läskigt när man kommer i bilen påväg till jobbet ,tidigt på morgonen och man passerar någon mörkklädd människa utan reflex. Jag vet hur man tänker. Ja men jag ser ju bilen. Jo det kan så vara, men om bilen plötsligt måste väja för en katt eller något då är man jäkligt illa ute. De bästa reflexer jag hittat finns på Smart in the dark. Designade reflexer som verkligen syns i mörkret.

Jag tvingar på mina barn reflexer när dom ska vara ute i mörkret. Hur skulle man kunna leva med sig själv om något hände dem och inte gjort mitt bästa för att skydda dem?

reflex

Jag såg en riktigt otäck olycka för några veckor sedan, som förmodligen kostade en människas liv. Detta var inte i mörkret, utan på ett övergångsställe. Det gav mig en riktig wake up call. Livet är så oerhört skört för vissa. Ta det lugnt i trafiken och bär reflex. Svårare än så behöver det inte vara.  Det är skrämmande hur många det är som inte bryr sig om dessa livsviktiga ting. Inte konstigt att det händer olyckor.

Var rädda om er själva och varandra. Kanske ett designat reflex är årets julklapp?

You may also like